Sunday, May 13, 2012

Coffee With Ahmad Idham

Hi Korang,

Ermm tak kan tak kenal siapa tu Ahmad Idham kan. Dulunya seorang pelakon biasa je but now days dah jadi pengarah, penerbit Excellent Pictures which is salah satu production company yang quite top kat Malaysia ni. 


Aku biasalah ada je orang ajak aku pi hang out dengan abang Ahmad Idham ni. Eh, bukan aku je lah ada lagi blogger lain. Ktorg gather2 kat one of the golf club kat area Bukit Jalil ni. 




Ok gak tempat ni, makan pun sedap dan orang pun tak berape ramai sangat. Kira cam rileks je  bila kat restoran ni.

Actually bukan formal event pun but more on santai cam tu. Ktorg borak2 mengenai kisah dalam industri filem kat Malaysia ni. Kemana hala tuju, citer pasal Finas, topik hot2 masa kini dan memacam lagi lah.



Tengok abang Hazwan yang berlakon Hantu Kak Limah Balik Rumah pun hadoh sebab dia keje dengan abang Ahmad Idham lah. Memang kelakar bile borak dengan dia.



Aku sempat tanya pasal Excellent Pictures kat abang Ahmad Idham ni. Now diorg ni ada shooting a few telemovie dan drama gak. Then diorg gak ada plan untuk buat filem yang aku dah tau tajuknya yang aku dapat rasakan akan meletup nanti. 


Aku tak sempat abiskan hang out tu coz ada hal plak lepas tuh. Rasanya blogger lain mesti seronok berhang out dengan mereka ni kan.

Anyway thanks to blogger roomate Awana aku iaitu Ruby coz sudi ajak lepak dengan abang Ahmad Idham dan abang Hazwan.

Now aku lebih faham lagi tentang dunia artis kat Malaysia ni. Betapa susah senang mereka ni nak majukan industri filem tanahair kita ni kan.

7 comments:

Rabiatul Adawiyah said...

tahu takpe. :p

Myvitrd said...

wah makan dengan pengarah tu... lepas nileh jadi pelakonlah ye.. :-)

ProfHariz said...

Bestnya. bersama Ahmad Idham tu

hazman aka species1980 said...

tu la si ruby ade gak ajak tapi last minute laaa...anyway pendekatan bagus oleh ahmad idham sebab nak kerjasama ngan blogger nie

Nurul Akmal said...

Bro ade ajak g sini hari tu.. Huhuhuhu

Sharidawati Shahrudin said...

uhhhhhhhhhhh best nye jupe beliau secara live ! hiks

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

makk aihhh.. asal ade muka sememeh aku tu.. ahahahha~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails