Tuesday, May 29, 2012

Mari Cuci Kasi Bersih

Hi Korang,

Petang semalam balik terawal plak maklumlah cuti sekolah kan. Jalan pun clear. Tengok plak kereta dah berkeladak kan. Apa lagi terus je singgah ke car wash dekat umah aku ni.

Matahari pun panas cantik dan orang pun tak ramai. So tak de lah nak menunggu lama sangat kan.

Memula


Haruslah kena basahkan dulu, cuci keladak tanah yang melekat kat tayar tuh. Habuk2 pun kena sapu jugak


Letak sabun. Main-main buih sket



Kemudian gosok lah. Sental kotoran degil tuh kan



Hah baru cuci sepenuhnya. Atas bawah depan belakang kan.


Jemurlah kat tengah panas tu sambil vacum, lap cermin, polish tayar apa yang patutlah kan.

Tup-tup budak tu panggil

Akak, kereta sudah siap! RM10 je.

Apalagi bayar dengan hati yang berbunga sebab kereta dah bersih dan cantik. So tak de lah malu untuk di bawa berjalan kan


Ini entry suka-suki je, untuk HilanGkan bosan masa tunGGu kereta kene basuH.





7 comments :

Myvitrd said...

saya kalau rajin sebulan sekali baru basuh.. tapi pernah kecewa basuh dekat bangla.. tak pasal2 tinted kereta rosak & calar dek gara-gara mungkin kain yang dia guna tu ada dawai atau batu.. huhu.. selamat bangla tu tak kena cepuk dengan aku.. sebab masa tu mood aku tengah baik.. huhu

Eliss Mie said...

selalu me kena rm8 ajer di shah alam ni.

yana lyana said...

bersihla kereta dia..

Nurul Akmal said...

Alaaaa... tgk kete akak ni.. teringat kete nurul dah dekat 1 bulan lebih x basuh..

ak yuyunz said...

rasa inspired betul dengan cik lily ni. rajin update siap upload gambar lagi.. =)

Sharidawati Shahrudin said...

bila dah cuci kereta tu terus vroom vrooommm ye dak?kikiki

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

la ni ok laa sbb x brape musim nk ujan..