Saturday, July 14, 2012

Moment with Time-Release Aquacell Yoga Visage Facial @ Cres Wellness Spa


Hi Korang,

Entry kali ni aku terpaksa guna banyak English word sebab nama-nama product tu aku payah nak translate lah walaupun ada google translate ye


Aku ni bukan mudah nak buat facial tiap-tiap bulan kan, bukan sebab duit tak de tapi masa yang tak cukup untuk aku terkejar ke sana kemari. Jadi bila dapat invitation untuk buat review mengenai Time-Release Aquacell Yoga Visage ni, aku tak lepaskan peluanglah.


Aku pilih Cres Wellness Spa dekat Jusco Balakong, dekat dengan office aku dan jugak rumah kan. Amik session petang. Sesampai tak ramai orang, so kena isi survey form dulu dan minum green tea sebelum treatment kan.


Treatment yang aku cuba adalah Time-Release Aquacell Yoga Visage Facial. Hah nama bukan main sedap lagi kan. Ianya merupakan satu rawatan yang berprestasi tinggi untuk kulit kering & dehidrasi yang mengukuhkan kulit untuk menyediakan satu penyelesaian yang lengkap dan menyeluruh untuk penghidratan kulit dan kulit akan sangat lembap dan bersinar sepanjang hari. Osmosis mengawal selia ciri-ciri dan lapisan hydrolipidic bertetulang menyediakan satu mekanisme masa pelepasan untuk pelembap berterusan bahawa bertahan selama beberapa hari.


Hah, panjang kan tapi secara ringkasnya kulit akan nampak lebih bermaya dan tampak sihat.

So kat bawah ni adalah nama proses yang dilakukan kat atas muka aku. Korang baca dan pahamkan lah. Simple english je sebenarnya kan.


Aqualance24 Concentrate introduces in-depth hydration while fortifying its natural regeneration mechanism. Skin feels refreshed and regains a supple smoothness without uncomfortable tightness.

2.       Aqualance24 Masque wt Resveratrol & Carnosine HCL
Provides superior efficacy in reviving skin glow and optimizing moisture balance. It helps prevent glycation-induced skin damage while restoring skin with deep relaxation.

3.       D’sensi Calming & Hydrating Complex wt Ceramide Complex & Silanediol Salicylate
A type of skin identical lipids which help restore skin protective barrier, providing deep nourishment and insulating skin against moisture loss. Rich in Silanediol Salicylate, D'sensi Calming & Hydrating Complex helps soothe and stabilize the skin. 

4.       Aqualance24 Essence Masque wt Osmoprotectant & Caviar Extract
Boosts the dynamic of skin hydration by regulating osmotic pressure between the cells and their environment. Its Algae and Caviar Extracts progressively rehydrate, nourish and rejuvenate the skin, leaving the skin soft, smooth and radiantly alive.

Memang banyak proses yang perlu aku jalani, lebih-lebih lagi muka aku kan oily, so lagi lama duk bertapa dalam bilik treatment tuh. Tapi memang best lah, therapist aku tu memang pandai bab belai-membelai muka ni sampai aku tertidur-tidur dibuatnya.

Before Treatment

After treatment

Nak jugak?

Ye ke?

Betul nie?

Sekarang ni ada promotion untuk pembaca setia blog aku ni

RM100 Treatment Discount Voucher + FREE 2pcs of RM20 Product Voucher.

Mesti korang pun nak jugak kan, boleh tau. Senang je korang itu je step kat bawah ni ye

Step 1: Korang komen je kat CRES facebook fanpage ek under blogpost ni dengan email korang

Step 2: Nanti CRES akan contact korang untuk details

Step 3: Dapatlah E-voucher yang akan di hantar kat email korang untuk redemption. Contoh voucher macam kat bawah ni lah

Description: aquacell

Step 4: Apa lagi, buat appointment lah dengan CRES bila hari yang sesuai kan


Eh jap, baca syarat2 kat bawah ni ek so tak delah korang confius ke kan

Terms & Conditions for the e-voucher:
·   Open for all aged 21 years old and above.
·   Validity: 1 month from the date of issue.
·   Valid for 1st trial facial therapy promotion worth RM100 & above.
·   Only 1 redemption of discount voucher per person is allowed.
·   This voucher is non-refundable and non-redeemable for cash or other  services or promotions.
·   Please present voucher upon redemption.
·   CRES Wellness Sdn Bhd reserves the right to omit, amend and change the above terms & conditions without prior notice.
·   The voucher is non-refundable and non-redeemable for cash or other products/services/promotions
·   Prior appointment is required, Please contact CRES outlets for your appointment.
·   Customer must show their e-voucher upon redemption.
·   Redemption Days: Monday to Sunday, 10a.m to 8p.m.
·   CRES Wellness Sdn Bhd reserves the right to omit, amend and change the above terms & conditions without prior notice.Moment with Time-Release Aquacell Yoga Visage Facial @ Cres Wellness Spa

3 comments :

Boni JLL3 said...

wah.. wajib terjah ni sebab muka saya pun oily ni

hazman aka species1980 said...

hurmm.... menarik gak nie...kalau dapat facial free....tegang je kulit tue

Cahaya Kita said...

bestnya.... mahal tak?