Tuesday, July 3, 2012

Crazy Potato Snacks Yang Enak Dari London

Hi Korang,

Kentang kalau masak apa pun memang sedap kan, lebih-lebih lagi kalau buat french fries. Wow lagi lah mantap kan baru lah gila kentang.

Description: blogger tamak

Masa ktorg pi Sunway Piramid harituh, ternampak plak kedai ‘Crazy Potato’ ni, betul-betul sebelah TGV Sunway tu. So surveylah apa yang diorg ni jual. La rupanya jual kentang tapi bukan kentang bulat yang belum masak tuh, dia jual pelbagai jenis makanan daripada produk kentang mainly french fries, mashed potato, wedges, potato skin dan macam lagi lah.

Description: mr big goes to london

Stall/kiosk Crazy Potato ni berasal dari British tau. London mari wokeh. French fries tu bukan yang punya tau ada memacam dipping, gravy, sos yang diorg sediakan macam sour cream, wasabi, strawberry, honey, pickle ntah sampai aku pun tak tau kan. Ada juga jual hotdog, fish n chips semuanya ala-ala British gituh.

Description: french fries with sour cream

Aku order french fries yang sour cream dipping. Tengok cam tempting kan. Rasa tak delah masam mana pun. Kalau biasa makan sour cream then it’s should not be a problem

Description: chicken nuggets

Mr Big order Tempura Chicken Nuggets. Sket2 ayam kan, mana tak perut maju ke depan khakhakhaka.

Description: menu at crazy potato shop

Bagi aku harga tak de lah mahal bangat kan. Sesuai untuk golongan berpendapatan sederhana cam ktorg ni. Crazy Potato ni boleh makan anytime sebab masa kita boleh tu baru dia buat so masa dapat tuh memang panas dan ranggup bila di kunyah.

Description: crazy potato shop at sunway piramid

Kalau korang kaki gila kentang cam aku ni, boleh check it out kiosk ni

Description: crazy potato shop
Crazy Potato


Sangat sedap dan membuatkan aku lapar plak bila tulis entry ni lah.

Ishkk tengok lah tu korang rasa Mr Big ni ada talent tak jadi Duta Crazy Potato ek? Tengoklah gegambo dia semua memang gila kentang sungguh.




5 comments :

Eyriqazz said...

apsal gambar tak kuar?

Azham Vosovic said...

wah....kt Mid Valley/The Gardens pun ada satu....boleh cuba la nanti...thanks for sharing akak!

Fever in Toddlers said...

I like Crazy Potato Snacks very much,Thanks for sharing this dish....

Nurul Akmal said...

Ala buat pertu ni rasa lapar lah plak..

Boni JLL3 said...

sayarasa mr big tu ada bakat jadi duta la..hehehehe