Wednesday, July 4, 2012

Astro On The Go Party Awesome Sungguh!


Hi Korang,

Citer pasal Astro on the Go Party ni dah lama kot, dah 3 minggu lepas. Now baru ada masa nak menulis kan.

Ok sebelum tu, tau ke Apa Itu Astro-on-the-go?

Astro On-The-Go is the service that allows you to view and enjoy your favourite programmes via smartphone, tablet and computer (Wi-Fi connection recommended). Live sports.  Breaking news. Exciting kids' and educational programmes. Your favourite movies and the hottest dramas.


Ok dah faham ek jom layan layan entry Astro on the go sekarang gak tau!


Cam ni citer nya,

Ktorg (aku + Mr Big) dapat invitation ke Astro on the Party ni kat The Pool KL. Ingatkan party biasa je rupanya theme party tau. Ktorg kena pakai outfit yang bertemakan EURO madness. Hah cam tu lah lebih kurang.


So di sebabkan aku tak prepare apa2 costume dan before that ada event lain kat Scott Garden, jadi aku sempat pi cari jersey Germany kat Petaling Street kan. Alah sambil lalu tu singgah kejap, beli dan terus sarung je.


Ktorg sampai just nice on time gitu dan terus masuk untuk registration but before that sempat jugak bergambar kat tv besar kat lobby The Pool ni.





Sementara nak tunggu event start, apa lagi bercamwhore sakan lah. Snap sana sini, semua angle nak di ambilnya dah nama pun blogger kan camera + bergambar mana boleh dipisahkan.


MC for event ni Adam from Astro Supersport. Comey kan dia. Kelakar plak tuh. Biasalah dah nama pun pengacara majlis so kenalah membebel2 sket untuk ceriakan suasana pada malam tuh.






Kemudian ktorg bloggers ni di berikan briefing mengenai apa itu Astro on the go, how to download it, monthly charges macam mana kan. Ok gak penerangan yang di berikan. Mudah dan senang nak paham.

Kemudian its makan time. Perut plak memang tengah lapar time tu, kena beratur jugak tak kan nak serbu direct kan. Bila dapat makan, alamak bukan main leganya perasaan.


So sambil ktorg duk borak-borak makan, ada plak session ‘ASTRO TRIVIA’ ni. Alah biasalah jawab soalan2 yang simple mengenai Astro on the go.  Aku pun apa lagi, cuba gak lah. Nasib baik ko, betul plak soalan yang aku jawab so dapatlah Jusco voucher.



Lepas tu ada plak Astro on the go flash mob. Aku dah nampak ramai orang dah mula standby untuk perform kan.  La ingat diorg berjoget2 bagai, rupanya flash mob thru iPAD je. Ini first time aku tengok ni, sebelum ni tak pernah lagi. Walaupun ada 1-2 yang lambat sket appear kat screen but bila tengok dari jauh memang nampak cantik lah.




Yeah, ada games untuk malam tuh. Ktorg bloggers di bahagikan into 6 team (5 orang) mengikut nama Negara yang join EURO 2012. Aku team Denmark sama dengan RedMummy. Ktorg kena settle kan 3 task dan 1 task bonus. Kena main bola, timbang bola, cari bendera, posing dan memacam lah. Alah team aku tak menang pun, tak sedih pun kan.


                                                 credit to : http://simonseow.blogspot.com


Acara yang di tunggu malam tuh, BEST DRESSED kan. So 4 finalist kena bercatwalk sebaik mungkin untuk meraikan undi kan. Memacam style ada, tergelak ktorg tengok kan.


Dan winner untuk BEST DRESS ialah REDMUMMY. Memang aku rasa K Red leh menang lah, persaingan sengit sungguh. Nasib baik judges yang pilih kan, kalau undi sorak memang aku tak tau nak undi siapakan.


Alah aku tak menang pun tak per coz goodies bag yang pihak Astro sediakan pun dah menawan kalbu tau. Payung orange yang comel dah mobile speaker yang awesome lah.

Ok, meh aku citer sket lagi mengenai How To Subscribe Astro-on-the-go ni

Alah senang je, ikut je instruction kat bawah ni ek


Nak download kat smartphone and iPAD korang, klik sini:-

Download for Android 
Coming real soon
Ni plak di antara item yang Astro On The Go tawarkan

11 channels

Catch Up TV

Live Sports

Pay per view


So camne, mudah kan. Itulah aku pun rasa cam nak subscribe je Astro on the Go ni. Sesuai bagi aku yang kaki tengok tv sepanjang masa so tak de lah aku miss semua rancangan kat channel Astro tuh.




So anyway terima kasih bebanyak kat Astro dan Nuffnang coz sudi menjemput aku kan. Hopefully kalau ada event lagi, memintaklah dapat jemputan ye.



14 comments :

sHiLaziZi said...

Bestnya event ni..dapat invitation gak tapi tak dapat join sebab jaga abah kat hospital..kalau tak, sure dpt jmp CLP kan.. :(

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhhhhhhhh meriahhhhnyaaaa ;)

Azham Vosovic said...

Salam singgah kt sini!

We were teammates! TEAM DENMARK Hehehehehehee

http://azhamvosovic.blogspot.com/2012/07/astro-on-go-poolside-party.html

Boni JLL3 said...

wah!! bestnya.. blogger2 yang ada semuanya best2

Mira Cikcit said...

good luck kak lily

phreak-id said...

Tu dia.. Calon pengguna Ipad3 ni.. Entry sarat habis.. good luck.. hehehe



Terbaru >Saya Mahu Family Tiket ke Pameran Dinosaurs di Pusat Sains Negara >Anda Kenal Gadis Ini? >Spain Juara Euro 2012 - Trivia Di Sebalik Kemenangan Ini

Nurul Akmal said...

Meriahkan..

CikLily Putih said...

@sHila
ala tak per byk event laGi le jumpe kan

CikLily Putih said...

@mak dara
kenape tak de?

CikLily Putih said...

@azHam

Hi teammatesss

CikLily Putih said...

@Boni
apsal x pi ek

CikLily Putih said...

@mira
alah cecuba je nie kan, mane tau de rezeki

CikLily Putih said...

@preak
alah aku letak je nie

sHiLaziZi said...

insyaAllah...