Wednesday, July 18, 2012

Mexican Dinner @ Frontera Sol of Mexico, Jaya One


Hi Korang,

Last week memang we had a blast of makan-makan session. Dari hari Sabtu sampai ke ahad malam, ktorg asyik membedal je. The best part tuh semuanya untuk di review dan di beri opinion. Seronok oo.


So malam Sabtu tu, ktorg ke Frontera Sol of Mexico terletak di Jaya One, yang menyajikan hidangan mexico yang semestinya hot and spicy. Sangat-sangat menarik.





Ktorg di hidangkan buffet line for salad and appetizer. Semuanya nampak segar dan menarik perhatian lah. Ok meh tengok gambo dulu.












Aku ingatkan ktorg cuba merasa makanan ini je rupanya ade main course lagi yang ktorg boleh pilih ikut sesuka hati. Aku pilih BBQ Texas Burger, eh boleh tersama plak dengan Mr Big kan.





Hah apa lagi, memang susah nak makan burger yang lebih besar dari mulut so nganga lah sebesar mungkin tanpa hirau kan orang yang lalu lalang kat situ. Berjaya jugak akhirnya mengabis kan burger ini kan.




Kemudian ktorg beralih plak pasal dessert. Pelbagai warna dan rasa tersendiri. Jom layan gegambar ni.






Tengok aksi orang terlampau kenyang dapat makan kan. Serius memang boleh senak perut di buatnya.





Eh lupa plak, sebenarnya menu yang dihidangkan kepada ktorg ni adalah untuk ramadhan buffet bagi tahun 2012 ni. 



Ye korang aku tak tipu. Memang banyak kan dan sedap-sedap mengikut tekak aku.

Apmacam? Best kan. Jom lah terjah ke sini bulan puasa nanti ye. Selain dari free WiFi, surau juga turut disediakan. So senanglah nak solat nanti kan.

Meh lah ke


Frontera Sol of Mexico
18-G-2, Block L
Jaya One
No. 72A, Jalan Universiti
Petaling Jaya
03 7958 8515
(Open from 11am to 11pm daily)

GPS3.118298, 101.635294
Tel: 03-7958 8515


Memang macam kat mexico bila hang out kat sini lah



11 comments :

hazman aka species1980 said...

perghhh.... TORTILLA dan NACHOS... memang best laaa....sedap nie beb

akuzle ayu said...

Sabo jer kutgk aksi mr. Big.. Ko neh mkn2 x nak ajak aku yea? Huhuhu..

Ameerul Ashraf said...

waaaa.. banyaknye makanan.. jadi lapar nengoknye!

Errah said...

sedapnye clp...geram tgok dessert2 tu msti umphh kan

Matjoe said...

tu diaaa, bukak puasa ala2 mexico! terbeak laa

Sharidawati Shahrudin said...

Ya Allah sumpah 'lauk pauk' tu nampak heaven lah cik lily oi! hehehee

Nurul Akmal said...

Besornyer burger dia..

Nurul Akmal said...

Besornyer Burger dia..

phreak-id said...

Semua orang jadi food blogger ni.. bestnya..


Terbaru >Dinosaurs Live @ Pusat Sains Negara >#1 Wordless Wednesday - 3 Flying Shaolin >Galaxy Tab Vs Ipad Vs Kouziro FT103 21.5" Tablet?

Boni Kacak said...

pergh.. ada lagi tempat makan utk direview.. pergh!! gila best..

Ramesh V said...

Cik Lily,

Thanks for our first review in Malay & great photos.

Hope to see you & your friends soon.

Regards,

Ramesh V
Manager
Frontera Sol of Mexico
http://www.facebook.com/events/496081343741434/