Monday, July 9, 2012

Buffet Ramadhan 2012 @ Songket Restaurant, KL


Hi Korang,

Bila dah nak dekat puasa ni, memacam pakej buka puasa di sediakan di seluruh hotel di Malaysia ni termasuk restoran melayu, cafe even kedai makan biasa2 pun turut sediakan pakej buka puasa ni.


Aku dapat jemputan ke buffet ramadhan review di Songket Restaurant. Memang tak sangka di tengah2 KL ni lagi restoran  sebegini yang menghidangkan masakan melayu tradisional yang enak dan sedap plak tuh.

Ini bukan tokey restoran ye


So untuk buffet ramadhan tahun ini, Songket restaurant menawarkan pelbagai hidangan masakan melayu dari merata negeri di Malaysia.

Korang layan mata jap ek dengan gegambo ni






















Itu baru gambo, meh tengok apa yang kitaorang suka makan plak

Sibuk gak nak bakar kambinG kan

Cuba bubur pulut hitam sket

Peminat no. 1 bubur lambuk

Syok kan. Ada lagi yang lebih syok. Restoran Songket ni juga mempersembahkan pertunjukan Tarian Kebudayaan ‘Cultural Show’ bagi para pelanggan yang makan di sini. 





Pelbagai jenis tarian dari beberapa suku kaum dan bangsa di Malaysia ni, macam tarian zapin, tarian baghra, tarian iban dan memacam lah. Kita juga boleh menari sekali dengan para penari ni di akhir show, best kan.


Harga bagi Ramadhan buffet adalah RM68++ dewasa dan RM34++ bagi kanak-kanak yang berumur dari 3-11 tahun dan ianya akan bermula dari 6.00pm – 11.00pm 23rd Julai to 17th Ogos 2012.


Untuk info lanjut atau untuk tempahan, 
  
Songket Restaurant
29, Jalan Yap Kwan Seng,
50450 Kuala Lumpur




Opening Hours:
Mon - Fri: 12pm - 3pm, 6pm - 11pm
Sat, Sun and public holiday: 5pm - 11pm


Korang,
kalau ade suGGestion / komplen dengan gegambo yang aku amik bagitau ek, senget ke, blur ke cakap tau. Dalam process nak improve nie


13 comments :

daydeck86 said...

GTBC NYER BUKA POSE KAT SINI JER LA OKEY KERK... LAPOR TGK LOMANG TU

hazman aka species1980 said...

menarik gak diorang buat buat tarian nie...biasa orang buat ghazal jee....Kambing tu sure jadi tumpuan kan...

Matjoe said...

terus lapar. sedap2 semuanya.

ellaNadj said...

telan air liur.. telan air liur..

Syigim said...

thanks for the review. lawa la decor kedai ni, makanan pun best2 esp with ur picts la kan, geram! tahun nj insyaAllah puasakat msia...bole la try!:)

Eliss Mie said...

menggiurkan btol.bulan pose harus kena ban blog ni :p

dekat dengan ofiz lama kita tu :p

Myvitrd said...

wah meriah makanannya.. macam kena-kena dengan selera tekak aku.. hehehe..

KiD said...

giler bessttt.. songket tuuu

Boni JLL3 said...

harga dia puntak lah mahal sangat.. berbaloi2 makan kat sini

Nurul Akmal said...

Semuanya sedap2... Tang ketam & ulam tu yg nampak paling sedap.. hehehe

awek retro said...

wow...best nyer....nt kita berbuka sesame k..hihihi

Sharidawati Shahrudin said...

semua gambar ok cik lily..nice shot!

eh location dia dekat ngan my ex company..huhu

ketam tu perghhhhhh tak tahan.hahaha

songket restaurant said...

Hi Cik Lily,

Please kindly remove the handphone number stated on your blog for songket's reservation as the person is no longer with the restaurant. Thank you.