Thursday, July 26, 2012

Jikalau Aku Terpilih Menjadi Calon HOST JALAN JALAN CARI MAKAN


Hi Korang,

Dah kenapa plak tetiba boleh kuar citer pasal HOST JALAN JALAN CARI MAKAN ni untuk BLOGGER ek ? Sebab aku terbaca di entry si mamat FOOD BLOGGER ni yang mencadangkan aku sebagai calon HOST JJCM kan. Korang pi baca entry si dia kat sini ek


Ishk biar betul.

Ok siapa sokong,meh cepat angkat tangan ye



Kira hebat jugak aku ni ek hehehehhehe, sampai ada orang cadangkan tuh. Dalam 5 BLOGGER tu bileh terselit nama aku kan. Kalau lah aku tercalon jadi HOST JJCM for BLOGGER, haruslah kena jaga attitude bila makan ek. Mana tak nya, nak masuk TV tuh. Sebelum ni aku kalau makan memang buruk sangat perangainya berpinggan-pinggan tambah kan. Itu belum kira dengan comotnya lagi.

Tapi

Nak ke orang amik aku sebagai HOST kan ? Setakat tunjuk kuat makan je tak boleh jugak. Mesti ada penampilan diri kan. Kalau dah comey cam aku ni yang lemak terkeluar kanan kiri depan belakang korang ingat show tu boleh laku ke. Penonton masa kini lebih berselera dengan dengan HOST yang slim melim, muka ala-ala IZARA AISHAH, HANIS ZALIKHA pelakon gangster celup atau pun ANZALNA kan. Baru rating boleh naik punya.


Lagipun Mr BIG cakap, aku ni muka tak confidence langsung bila depan camera. Dah banyak kali aku cuba buat video untuk post entry tapi hampeh belaka coz semua video yang dirakam satu pun tak jadi di sebabkan aku duk bantai gelak dan tak serious langsung.

Kesimpulannya


Kalau setakat jadi HOST JJCM dalam BLOG boleh lah kan. Sekadar korang baca bebelan aku pasal makanan itu je mampu aku buat.

Untuk jadi HOST JALAN JALAN CARI MAKAN untuk BLOGGER? Jawabnya tak de lah kan tapi kalau jadi watak pembantu boleh lah kot, jadi tukang makan banyak.

Agak-agaknya


Dalam 5 orang BLOGGER tuh, sapa yang paling layak ek? Ermmm semuanya hebatkan.

Korang sokong sape ek?

Kahkahkahakhaka

Atau pun korang rasa, korang lagi layak ke kan? Jom cadangkan sesiapa pun. Kita tengok mesti ada orang lagi power kan bab-bab makan ni dari ktorg berlima ni kan.

Try test tengok kan! Oh My English!

17 comments :

Sumayyah Nadhirah said...

mmg sesuai hehhe

Eliss Mie said...

sama la kita. aku pun x sesuwai jugak masuk tb, setakat jjcm blog sendiri boleh la.hehehehe

Rawlins byRawlins said...

Kalau ada undian, lagi best kan

Tak lama lagi selim melim la Cik Lily tu

Ahaks!

Alin Marlini said...

vote untu kak lily

Saya Disini said...

:)

hazman aka species1980 said...

whoaaa... entry balas yang menarik la beb....tapi kan next time kita buat vlog kalau time buka puasa nie ...mesti gempak kan

Zurina Hj.Zainal said...

ini sudah bagus....saya setuju!!

Syigim said...

cik lily, i've never met u in person, tp i pun sokongggggg sgt if u jadi host JJCM. frm the way you write, n from ur personality in ur blog.. best lah :) sure enjoy! :) JJCM org taknak host yg makan sopan2...nk host yg makan selamba n really enjoy d food! :)

CikLily Putih said...

@SumayyaH
kwangkwanGkwan ehehe

CikLily Putih said...

@Elismie
orG tak cantik cam kite, duk dalam bloG je lah kahkakahak

CikLily Putih said...

@Rawlins
itulah ye betul.. menunGGu je nie saatnya

CikLily Putih said...

@Alin
ok ok vote anda diterima

CikLily Putih said...

@Hazman
VLOG? Hancur dibuatnya kahhkahkahakh

CikLily Putih said...

@Zurina
apa yG setuju? setuju awak jadi Host ek kahhkahkakah

CikLily Putih said...

@syiGim
alamak janGan puji lebih2 ye, koyak plak suar nie kan..
anyway tHhanks for your support tau

Errah said...

vote for u..suka tengok entry jjcm clp nih..

Afasz said...

sy pilih kak lily n abg man ..