Saturday, July 28, 2012

Karoot Komedia X - Janji Manismu

Hi Korang,

Ok kita layan lagi Karoot Komedia untuk minggu ni. Aku tertarik nak tulis sebab ianya mengenai puasa. Cam biasa waktu siaran 10 malam kat Astro Channel 132 Warna tapi aku tengok HD Ch134 so jangan jeles ye.


Setiap minggu para pelakon di kehendaki melakonkan watak-watak yang diberikan oleh penonton dan melakonkannya secara spontan mengikut tema yang diberikan


Para pelakon ;-



Ebby Yus - Suami / Bapa
Johan Rajalawak - Isteri / Mak
Shuib Sepah2 -  anak lelaki
Yus Jambu - Kawan anak lelaki
Mamat Sepah2 - Kawan Anak lelaki

Artis Jemputan:- 


Tasha Shila - Isteri kepada Shuib

Kisah minggu ini :-




Shuib yang baru je berkahwin dengan Tasha Shila dan juga tak pernah puasa seumur hidupnya. Bagi menjaga hati kedua hati mertuanya dia berpura-pura puasa,



On first day puasa tu, Shuib membawa balik kengkawannya untuk curi-curi makan di rumah.  Akan tetapi kantoi dengan semua ahli keluarganya termasuk isterinya sekali. Yang best tuh, dia boleh rasuah isterinya dengan beli kain raya 30 pasang. Gilo ke hape kan.

Kesimpulannya:-

Memang maca biasa, ktorg berdua gelak terbahak-bahak. Lawak yang yang sentiasa buatkan orang yang menonton peca perut.


Johan memang sesuai pegang watak sebagai mak kerana lagaknya sama seperti style mak-mak kita dulu-dulu. 

Tasha Shila pun not bad jugak berlakon, yelah artis baru popular kan mestila hebat.

Ok itu je aku nak citer untuk episod. Kalau korang tak sempat nak tengok rasanya boleh download kat youtube kot. Jap-jap lagi ada la link tu kan.

So kita episod minggu depan plak...

7 comments :

puanbee said...

suka juga tengok ni kalu ada suami jhehe ..

Liza said...

suka gak tgk citer nie, suka bila shuib belakon dgn siti sarah, comel

Fazrol said...

Paling gelak masa yus dengan jep sepah ada...
aku pun tergelak.. ha ha..

hazman aka species1980 said...

aku tak merasa la tengok sebab astro biasa....tapi kalau layan kat youtube - aku tengok HD laa....

Nadot said...

Cerita yang memang tak boleh tinggal setiap Jumaat. Ni je la yang boleh bagi saye gelak dgn gembirenye..hehehe

Boni Kacak said...

wah.. menarik ni. tasa silla pun ada tu..hehehe

box bayi said...

Aku liyat di Youtube, lumayan lucu-lucu ,, bagus kok..