Tuesday, July 24, 2012

Lebih Selesa, Segar, Nyaman Dengan FURLESS WAXING

Hi Korang,

Segan pulak rasanya aku nak bercerita mengenai cerita dalam kain ni tapi untuk menjaga kesihatan aku tetap akan cerita jugak kat korang.


Orang perempuan mesti lebihan rerambut (bulu) yang tumbuh di tempat yang tak sepatutnya kan, tak kira lah kat kaki ke kat ketiak ke kat tut.. ke kan. Selalunya korang buat cam ne ek, cukur ke letak hair removal wax ke atau ke brazilian wax kan.


Aku? ishk malu nak cakap cuma aku guna hair removal wax yang beli kat farmasi tu je, senang nak cuba tapi cepat tumbuh balik lah.


Thanks to Don sebab bagi aku voucher ke Furless Waxing di Jaya One ni. 


2-3 kali aku fikir untuk ke sini atau tidak. Sebabnya aku belum pernah buat treatment waxing sebegini. Ramai yang kata sakit tak tahan dek kerna wax nya yang terlampau kuat. Ermm malas nak fikir lagi aku terus pi buat appointment ke sini.


Sesampai je tak  orang pun coz aku buat appointment waktu pagi gituh. Aku di sambut oleh manager di situ dan therapistnya. Kemudian aku diberikan penerangan serba sedikit mengenai Furless Waxing dan service yang ditawarkan. Voucher yang aku dapat tu adalah untuk 'private part area' tapi aku menses plak so ditukar kepada umderarm. Alah tak tau pulak korang ni, cabut bulu ketiak lah.

Bila aku tanya therapist tu sakit ke tak?
Alah moi, tak sakit lah macam gigit semut je. 


Ishk sakit gak tu kan. Ermm tak per lah nekadkan hati dan tawakal je macam nak operation jantung je kan.Mengigil dibuatnya masa masuk ke dalam treatment room tu kan.




Sambil treatment di jalankan sambil itulah therapist menerangkan satu per satu segala jenis wax yang di gunakan. Ada yang untuk kulit sensitif, ada untuk kulit degil dan ada yang untuk kulit normal. Ianya bergantung pada tahap kulit seseorang itu. Bagi aku plak, semua kategori ada pada setiap inci kulit aku hehehehhehe. 


Lepas tu pulak, ada urutan untuk sejukkan tempat yang di wax tu, wow nyaman je rasanya lah.



Nak tau treatment tu berape lama? Alah sekejap je dalam 45 minit gituh. Memang tak sedar dibuatnya dan yang paling best tu langsung TAK SAKIT tau. Memula je rasa cam gigit semut, lepas tu ok je terus jadi selesa.

Anyway thanks to Furless Waxing kerana berjaya membuatkan aku rasa selesa dengan waxing ni. Next time boleh pergi lagi sebab aku ada 2 kali lagi voucher treatment yang harus di habiskan.

Kalau korang nak tau lebih details lagi, meh check it out kat sini


Furless Waxing
21-M, Block B, Jaya One,
No 72A Jalan Universiti,
46200 Petaling Jaya, Selangor.

Operating hours:
10am - 8pm (Mondays to Sundays)

Phone number: +603 79317326


Bagi aku harga yang ditawarkan tu bertepatan dengan service yang di berikan. Tak mahal dan juga tak murah, orang putih kata 'just nice.

Kalau korang ada cam nak tanya pasal treatment ni, meh komen kat sini ye.

CLP notes: Terasa berangin je kat tempat yang dah di wax tadi. Selesa sangat lah.




16 comments :

ReeneeRaaid said...

Thanks for sharing. Nak try tempat ni pulak sbb harga lagi murah tempat i. i biasa pergi waxing kt bangsar :)

reeneeraaid.blogspot.com

KiD said...

aku nak cabut bulu tiak gak lah!

Eliss Mie said...

bawah pun dia buatkan ker? aisshh..segannya :p tp kalau dh hujung2 pregnant, memang perlu sgt ada bantuan orang utk part yg bawah tu sbb perut dah maju kedepan ;p

atreyu strange said...

Tak berani kbai

Afasz said...

ooo ada ek ...kedai utk ni. huhu

Errah said...

hehe...wax ktne tu...mmg kekal ke or nti tumbuh balik

puanbee said...

ape kak ? buang dekat tut ke ? hueee

cik chinta said...

xnpk sgt la hagenye. huhu..klo x, da ble buget2, tp jaoh la plak nk g sn. klo ikot laki balik klang. kalo dia kasik pegi best juga. klo x, nk join akk je la. kt g sesama. boley? hihi..nk buang sme bulu yg ada

CikLily Putih said...

@renee
of course la banGsar maal tpt orG putiH tu, meH datanG sini

CikLily Putih said...

@Kid
ko suruH mak ilHam cabut je la ek

CikLily Putih said...

@Elismie
itula, aku pun seGan Gak tapi satu ari mesti nak cuba Gak la

CikLily Putih said...

@Jen
alah cuba je, ok lah

CikLily Putih said...

@afasZ
memanG la, byk kat KL ni

CikLily Putih said...

@ErraH
tumbuh balik but tak delaH serabut sGt

CikLily Putih said...

@puanbee
bukan lah kat tiak je ehehehhe

CikLily Putih said...

@cik cHinta
banyak tpt ade kat area KL ni cuma kena cari HarGa yanG bersesuaian dGgn budget kan