Thursday, October 4, 2012

10,000 Langkah Di Mana-Mana


Hi Korang,

Masa atuk aku masuk hospital last week, sempat gaklah aku explore Hospital Melaka ni. Sebagai seorang yang tak pernah langsung masuk hospital gomen memacam aku jumpa. Yang pelik, yang unik ermm apa-apa jelah

Sampai aku ternampak banner ni


Oh rupanya, kempen suruh kita exercise.

Bagus gak adanya kempen sebegini, menggalakkan kita semua membakar lemak kan di samping tu dapat menyihatkan badan dan menguatkan jantung.

Yelah aku ni memang jarang berjalan jauh sangat. Parking pun kalau boleh nak depan pintu je. Naik tangga 4 tingkat pun dah semput. Kena berlari sket dah tercungap-cungap.

Camne tak gemuk kan! ishk

Sampai Mr Big cakap, kecikkan sket peha tu ye dah macam drumstick KFC plak dia tengok. Takut-takut dia tersalah gigit plak kang kahakhakhakahka

Jadi apa lagi, jomlah berjalan ye..


8 comments :

KiD said...

jom gi KL berjalan... langkah2 der...

Wilma said...

Takkanlah sampai jadi drumstick KFC plak ^_^
Anyway, thanks CikLilyPutih coz sudi share info nie...
Lepas nie...kena banyakkan bergerak dan berjalan la :-)

boni kacak said...

setuju tu.. lagi2 manusia sekarang ni makin malas nak berjalan dan excersise. selalu tgk kat pejabat. daripda tingkat g nak ke tingkat 1 pun naik lif.adoi

MAY said...

ptg2 jln pusing2 tasek pun ok wat..;)

hazman aka species1980 said...

kalau bab berjalan ke meja member ofis memang aku suka....ahhahha

Eliss Mie said...

dia geram tengok tu pasl tu nak makan. hehehe.
eliss pulak kaki memang dah kecik bila dah badan besar ni, jd lenguh pulak.

Nurul Akmal said...

hehehe cam paha baby... Paha Drumstick.. :)

TheJessicat said...

Yeaaaaaaah!! Let's all exercise! Baik untuk kesihatan, pergi gym :D