Sunday, October 21, 2012

Kelantan Juara Piala Malaysia 2012, Tahniah!


Hi Korang,


Aku baru je abis tengok game bola Final Piala Malaysia 2012 ni di antara ATM vs Kelantan. Alah tengok kat umah je malas nak kuar-kuar lah. Mesti semua kedai mamak penuh kan dengan penyokong fanatik kedua-dua team ni.


Aku rasa game nie memang fight lah coz kedua-dua memang sama hebat dan bagus. Aku yang kat umah ni pun duk terjerit-jerit nak suruh diorg score.

Siap ada bertelagah plak tu pada minit-minit akhir kan. Yelah memasing nak menang kan, kalau aku yang duk dalam padang tu pun mesti naik hantu punya lah.




ATM vs Kelantan
2 : 3

Anyway, tahniah pada Kelantan menjuarai Piala Malaysia 2012 dengan mata 3 - 2. Wei diaorg   main 124 minit tau. Terrer gak Mat Yo (Norshahrul Idlan Talaha) score 2 goal tuh terus dapat pemain terbaik perlawanan untuk Piala Malaysia 2012.

Tapi seronok gak dengar pengulas sukan ni ek, pandai diorg ni susun ayat. Aku suka ada ayat yang diorg sebut pada one of the ATM player yang nama James tuh ' Pejam mata pun boleh score'. Masa diorg cakap tu terkekeh-kekeh aku gelak...

Apa-apa pun Apex memang terrer lah. World class cara dia defend goal lah. Merah-merah muka dia masa team ATM score bola yang offside tuh.

Ok itu je, nak citer lebih aku bukan pandai pun kan bab-bab bola ni kan..

p/s : Mesti Kelantan akan dapat cuti 1 hari ek. Untunglah..








10 comments :

Sharinginfoz said...

Actually cuit hari Ahad dah diumumkan sebelum perlawanan akhir bagi memudahkan peminat2 travel

Sop said...

tahniah kepada kedua2 pasukan
agak sengit tp awal perlawanan slow sket.. mungkin sbb hati2 sgt

nik ros said...

mmg kelate akan ct walaupun masuk final n tak menang.kalau menang tu , ct lebih bermakna la..hehe

hazman aka species1980 said...

baik facebook dan timeline twitter penuh ngan update pasal game nie ...haahhhahaha

transformed housewife said...

Akk tgk jugak bola smlm dan memang happy sgt Kelantan menang. (akk mmg ore Kelate)

boni kacak said...

game semalam memang rasanya game yang paling terbaik dalam sejarah piala Malaysia..pergh..tak senang duduk..

Andre said...

Game yg menarik untuk ditonton. Both team main dgn cemerlang, cume Kelantan lebih bernasib baik. Anyway, Syabas ATM!!! Tahniah kerna ke pusingan akhir.

Cik Nurul Siezuka said...

Tahniah buat kelantan... :)

MRS Rongoks said...

tahniah kelantan ! ^^

Dunia Wilma said...

Tahniah Kelantan team :-)