Thursday, October 11, 2012

Pesta Makan Kek Harijadi Sampai Lebam


Hi Korang,

Kitaorang berdua ni kalau datang angin yang tak berapa betul, mesti ada je perangai yang mengarut yang teringin di buat.

Its actually bukan birthday sesiapa pun but kitaorang teringin sangat nak makan kek. So dekat nak pukul 10.30 malam cam tu, keluar rumah pi merayau-rayau area BBBangi ni mencari bakery or kedai kek yang betul tutup lagi.

So sampailah jugak ke Secret Recipe kat Seksyen 8 ni. Orang still ramai lagi but Mr Big cakap kita take away je. Plannya cuma nak beli 1 slice je coz teragak sangat nak makan yang manis-manis ni.


Sampai depan counter, hah amik ko dari satu menjadi 5. Pilih tu pilih ni, itu yang jadi sampai 5 tuh.

Cubalah korang tengok ni

american brownie

chocolate cheese

black forest cheese

cHhocolate fudGe

rasberry cHeese


Hah, tak caya cakap aku. Majoritinya semua pilihan aku, asal ada coklat je aku pilih. Memang rambang mata coz banyak sangat flavour baru ke aku yang dah lama tak ke Secret Recipe ek.


Sampai je rumah, terus je Mr Big suruh amik fork and spoon untuk bedal ini cake kan. Majoriti semuanya sedap belaka. Yelah coklat tuh, haruslah sedap.

So itu je pesta makan kek harijadi… tak semestinya nak tunggu birthday boleh makan kek kan, betul tak ?

Bila-bila pun boleh.

p/s: bukan nak promote secret recipe ye, sebab itu je kedai kek yanG dekat denGan umah tau.





15 comments :

hazman aka species1980 said...

senang kan....anyway SR memang jadi kek rasmi kalau ade bezday party dlm famili eden nie...

Nigina said...

fuhhh terliur aku tengok kek yang sedap tu...... ni yang nak g bedal SR kat alamanda nie hehehhehe

Dunia Wilma said...

Wilma pun minat apa sahaja berkaitan coklat...
Sedapnya...Lama tak pergi Secret Recipe ^_^

Cho Zila said...

alamak 5 tu.. tapikan harganya boleh dapat kek sebiji kedai biasa2.. tapi SR memang sedapkan.. puas hati...

Mr & Mrs Sallehudin said...

Sedapnyerrrr...
terliur-liur dah ni.. :p

Ammelia Yusoff said...

best nya!!! dah lama tak makan kek :(

Isabel Diaz said...

Sedapnya :)

boni kacak said...

adoi..terus lapar perut ni.hahahaha

Dunia Wilma said...

Hi CikLilyPutih :-)

Wilma tag CikLilyPutih kat Segmen Aku Terjah! Aku Follow! Apakah Itu? ya...Harap CikLilyPutih sudi join ^_^

http://duniawilma.com/2012/10/segmen-aku-terjah-aku-follow-apakah-itu/

Myideakini [dot] com said...

Salam...

Dijemput untuk join segmen MYideakini....

Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?

adianiez AIDA said...

Sebulan 1 kali sure dine in kat SR :-)
Aida and asben peminat setia. Hampir semua menu dlm list SR kami da test. My feveret - marble cheese :-)

XxFaraizatii2NdxX said...

Pergh sedap nyaa !!

AlyzaFisol said...

terliur suda tgk kek2 ni...adeh...kena terjah SR pas blk keje ni.. :D

Anonymous said...

jom mkn kek lapis plak...

zania biz said...

jom mkn kek lapis