Wednesday, October 10, 2012

Cik Lily Putih Dah Kerja Dengan Nuffnang? Biar Betul!


Hi Korang,

Hah, propa sangat title kan. Mesti korang terkujat+terkejut baca.

Hehehehheh nak tau, apa lagi check it out.

Ni aku citerlah.

Kalau blogger yang sering join Nuffnang punya event mesti tau Nuffies tu apa. Nuffies nie kira macam focal point antara bloggers dan PR/Client. Kira macam agent cam tu. So diorg ni akan jadi orang tengah atau wakil macam amik attendance bloggers, collectkan tiket, entertain bloggers, buat PR sket dan memacam lah.

Dan semalam secara tak rasminya aku naik pangkat jadi Nuffies untuk event Muay Thai kat Sunway Convention Centre. Kan aku ni punctual orangnya, so far aku akan sampai on time (tak caya pls check dengan bebudak bloggers yang lelain ek). Untuk double check registration, aku call lah Nuffies Original Darren untuk tanyakan procedure cam ne. So dia cakap pi media counter dan boleh collect tiket.

Pergi lah cari counter media tuh, masa tu belum ramai lagi. Kira cam lama gak PR tuh check nama dekat 15 minit cam tu. Once dah jumpa terus je, dia pass kat aku 15 keping tiket. Tercengang gak sekejap dibuatnya, apa nak buat dengan bebanyak tiket ni. Kata single invite ishk.  La rupanya dia bagi semua tiket yang under Nuffnang punya.

Aduiyai blur sekejap !


Terus aku mintak tolong Darren ni tweetkan kat bebudak 15 orang ni suruh amik tiket dengan aku. Dah lah aku tak tau sapa lagi yang datang. Tak sampai 10 minit berderu-deru handphone aku berbunyi, tanya aku kat mana, dah boleh collect tiket ke belum, pukul berapa start, cakap sampai lambat. Ishkk memacam lagi lah.

Agaknya cam ni kot salah satu tugas Nuffies, aku rasa lah kan.

Nasib baik 15 orang tu semua aku kenal dan diorg kenal aku, tak delah meraban diorang mencari kan. Aku pun purposely duk betul-betul kat red carpet so senang nak bagi diorg nampak.

Dah macam ulat tiket plak kata Jocko. Ciss hancur reputasi aku tau! Aku ni malay lifestyle blogger ye..


Plak tu dah ramai media lain duk tanya aku ni tokan tiket ke, coz ramai yang datang terus serbu aku. Jahanam naik pangkat jadi tokan plak hehehehhehehe.

Anyway satu pengalaman yang menarik gak, walaupun penat nak jawab call, sms dan tweet daripada diorg ni. Tapi yang best tu dapat jugak buat networking dengan media yang lain. Tukar-tukar namecard, borak pasal current issue, best lah. Kira bertambah lagi contact aku kan. Hkahkahakhakahkahka

Kalau ada chance nak jadi lagi tak Nuffies part time? Ermm I don’t think so, bukan penat but malas. Tapi kalau dah terpaksa mak ok je.


11 comments :

Princess Syazliyana said...

wahhhh ohsemmm

Eliss Mie said...

kalau berbayar lagi best kan.hehehe. tokan pun tokan la :)

Myvitrd said...

dah boleh buat job partime dengan nuffnang tu.. hehehe

- zuriey - said...

fuyoo kelas ciklily kita.. pengalaman tu

hazman aka species1980 said...

kalau pasal punctuality tu mmg tidak syak lagi...tapi kalau NN appointed ko jadi NUFFIES okey aper...senang skit nak pegi semua event dan aku dapat TIKET FREE...ngeh3x

KiD said...

Jadi laaa part time sebulan. Hehehe

Sharidawati Shahrudin said...

cik nuffies mintak tiket wayang 2 keping boleh? hhehehehee

Merryn said...

Lily tak kenal laki merryn! LoL! Lily ingat dia represent Jess pulak! :P

Dunia Wilma said...

CikLilyPutih ada bakat tu jadi Nuffies :-)

amlanblogger said...

Tahniah kerana dapat jadi agen nuffnang.

Daniel Chiam said...

Terima kasih cik lily sebab sudi tolong jaga tiket bagi kami semua... haha it was really a fun time :D