Tuesday, October 16, 2012

Samsung Note II Mula Berada Di Pasaran Pada 19hb Oktober 2012.


Hi Korang,

Mesti korang jeles kat yang aku dah pun pegang Samsung Note II ni last week masa launching kat Zebra Square, hehehehhe.. Alah godek-godek kejap je coz tu semua display unit, tapi memacam yang aku dapat tau pelbagai info menarik mengenai Samsung Galaxy Note 2 ni.


Everyday Creativity with GALAXY Note II
The most powerful smartphone sparks everyone’s creative inspirations

Hah itu kira macam tagline untuk smartphone terbaru keluaran Samsung ni. Ist actually lebih kurang macam Samsung Note yang sekarang ni but diorg enchance lagi features yang sedia ada dalam telefon ni.


Dibina dengan pengalaman tontonan yang tiada tandingan serta ciri-ciri yang unik dan berbeza, para pengguna boleh menemui maklumat dan melakar idea-idea mereka dengan lebih cepat, yang nyata pemikiran bebas dan menguruskan tugas-tugas dengan lebih cekap. Device ini direka untuk membantu orang ramai memanfaatkan kreativiti masing-masing, sekali gus membolehkan mereka untuk hidup kehidupan yang luar biasa kata Mr Kwon Jae Hoon, Managing Director, Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd.

Meh aku citer sket some features best mengenai Samsung Galaxy Note II ni. Aku agak malas sket nak translate berhelai-helai info ni, so aku amik roughly ye


Delivering Perfect Viewing On-the-go
Its 16:9 HD Super AMOLED display and 5.5 inch is larger, offering the perfect balance between great viewing experience and smartphone portability.


Efficient Task Management
Air View feature allows people to preview content by hovering the innovative S Pen over icons, allowing efficient tasking by eliminating unnecessary steps to locate files. Pop Up Note opens the S Note function instantly - even while taking a call or managing other tasks on the phone- ensuring all ideas are always easily captured. Pop Up Video allows people to watch videos on a movable and resizable window while surfing the web, chatting, and more- so people never miss a scene even when running other tasks. The GALAXY Note  ll's  Multiwindow  function enables multiple applications two  applications running at the same time with its multiscreen function so people can easily switch among applications.


Amazing tools for self-expression
Use the S Pen to crop content in any shape with the GALAXY Note ll's  Easy Clip feature, allowing inspiration to be captured instantly. With the Photo Note function, people can easily write something on the back of any photo using the S Pen- so important occasions can be captured and memories preserved.


The Best Performance Ever
The GALAXY Note II contains a powerful 1.6GHz Quad-Core processor and HSPA connectivity, delivering the high performance users have come to expect from Samsung. Its comes with 16GB of onboard file storage with microSD and supports up to 64GB memory, so people always have their favourite content everywhere they go. The GALAXY Note II runs on the latest Android 4.1 OS (also known as Jelly Bean). It features new upgraded graphic capabilities, simplified menu navigation and browsing. It also novel upgraded services such as Google Now, Google's intelligent personal assistant. The GALAXY Note II contains a 3,1OOmAh battery, which is the largest capacity in this category. Its features an 8-Megapixel rear camera and a 1.9 Megapixel front-facing camera with HD video recording. Best Face, a unique camera feature that snaps a burst of 5 photos, allows people to pick and save any of the faces in the 5 photos into one master photo - so you always get the best picture.


Harga untuk Samsung Note II nie, well RM2,299.00 dan ianya mula dipasarkan pada 19hb Oktober 2012. Ianya ada 2 warna iaitu Marble White dan Titanium Gray. Cantik jugak nampaknya.




Nak tau lebih lanjut, meh klik di http://www.samsung.com/my

Ok start kumpul duit blogging dari sekarang lah, mana tau ada rezeki boleh angkat satu. Tak yah nak suruh Mr Big banjer kan. Dia pun nak angkat satu gak Samsung Note II ni.




6 comments :

saedah syakir said...

bestnyer kalau dapat 1

zOeY zAu YaH said...

alahai teringinnya -.-'

hazman aka species1980 said...

kena biasakan dengan s pen baru best nak guna galaxy note nie

Syarih said...

grrr nak satu...nanti nak beli lah..

Dunia Wilma said...

Wilma pun teringin nak beli la...
Hopefully, bonus tahun nie kaw2 :-)
Dapat angkat satu...

Myvitrd said...

jelous ah aku sbb tak dpt gi.. hehehe