Thursday, May 8, 2014

Makan Salmon Di Jaya Grocer, Bangi Gateway


Hi Korang,

Ni citer last week.

Sebab nak pi beli barang-barang #DakUban ni, ktorang sampai ke Bangi Gateway ni.

barang si DakUban sihitam tuh

Selalunya kalau nak makan Salmon je baru ktorang ke sini. Memang tak de niat pun nak makan Salmon hari tuh coz dalam hati dah terfikir kedai Sate Baung yang sedap sebelah taman je ni. Kedai ni belum sempat buat review lagi ek coz malas hehehhe

Malas nak lalu kat El-Fresco diorang ni, ktorang jalan menonong ke rak-rak barangan kucing. Nak beli barang untuk eliminate odor je. Sambil tuh, ingat nak beli susu. 


Tup-tup Mr Big cakap, alah makan kat sini lah. Si Salmon tu cam memanggil-manggil je suruh singgah. Aku pun terus pi pilih ikan Salmon kay kaunter wet market tuh. Kat sini, kalau nak makan western macam steak, lamb chop ke even Salmon kita kena pi piih kat area wet market diorang. Ko kalau korang nak daging murah portion kecik ke, daging mahal saiz besar ke semua boleh.

Amik je kat wet market tuh then bawa ke Café El-Fresco ni, nanti diorang masakkanlah. Time tu bolehlah kalau korang tambah side dish ke tak ke kan. Ikut suka jelah. 

Sudahnya aku makan Salmon sorang, Mr Big pi makan grill chicken plak coz dia nampak tempting je ayam tu kat kaunter kan. 

Chicken Chasseur with Cheese Gratine

Salmon Fillet with Aglio Olio Spagethi

Hah apa lagi mari makan. 


Dah kenyang kan, hah apa lagi bayor jelah.

Lepas dah makan tuh, baru balik sambung shopping. Beli menda tu je sebenarnya. 

16 comments :

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...memang sedap jer tengok makanan ni...;)

Cik Yatt said...

adoy terliur

haii :) jejalan dari gr0up produk review n follow sini

PakcikLie PCL said...

ni wat meleleh air liur nih ; time lunch plk tu kauuu.. cikLily !

Siti Norasikin said...

nampak menyelerakan..nyum2
jom singgah blog cik siti http://ciksitionline.blogspot.com/2014/05/berjoging-memendekkan-jangka-hayat-hidup.html

ria said...

Saya suka Salmon. . btw hye kita follower u yg ke 1240 blogwalking from produk review and salam perkenalan :)

Norain Yusoff said...

telan air liuk..gulp!! sedap woo

http://www.norainyusoff.com

lieyalatif said...

pergh dugaan apekahyg telah ko berikan ni cik lily ...sabar2 lagi 3 jam nak berbuka hahaahahahah...mcm budak2 jek kan nak teliur2 time puase...

Syaifuddin Alias said...

emm emm yamehhhh gitu

ietams said...

mashed potato yg dkat Chicken Chasseur tu tempting lahh

Amanda Suria said...

wah2...best kalau nak makan pi pilih sendiri...leh pilih ikut suka kan...

Azhafizah Md Nor said...

wow..tergoda dengan pasta tu..nyummy!

salam perkenalan dari group projek Legacy Secret Product :)

Izzati Amira said...

waahhh.. terliuqnyaaa..

Ainim Suju said...

oh,jaya grocer tu kat bangi gateway ye kak Lily? Ahad lepas try mencari tapi tak jumpa walaupun kat iklan billboard tu tulis 5 minit je dh smp

JMR said...

feveret itu salmon!!!

eh ni cik lily yg masuk metro tu kan??:-)

Ema Johari said...

oh, ada juga kedai buat servis mcm ni rupanya... Tahniah Cik Lily paparan di Harian Metro.

Mimi Azirah said...

Bestnye lahai...boleh pilih size yg kita nak kan...