Thursday, May 15, 2014

BerZUMBA Untuk Butterfly Walk Di TTDI Park


Hi Korang,


Selama Mr Big tak de ni, aku banyak join event during weekend.


Yelah nak penuhi masa lapang, lagipun tak de apa nak buat sangat kat. Padahal kat umah banyak je keje kena buat tapi malas, so baik berouting dengan Butterflies girls ni.


Ntah cam ne aku tak boleh jumpa TTDI Kiara Park ni pun aku tak tau. Padahal dah set kat WAZE app siang-siang lagi. Bukan apa pun, TTDI Park ni terbahagi kepada 3 taman. 1 untuk senaman leisure-leisure, kat sini ada orang zumba, slow jog, bersenam mudah. 1 lagi taman which is sebelah belakang tu untuk hardcore runner, climber, cycler kan dan 1 lagi taman untuk photoshot coz dengar citer tempat tuh cantik sangat.


Aku pun dengan banggalah mendaki bukit kat taman sebelah belakang ni, eermm sayup je bila pandang belakang bukan main tinggi lagi kan. Menitik keluar peluh jantan ni. Dah sampai separuh bukit aku daki, rasa lain macam. Kata bebudak team butterlies ni diorang tunggu kat pintu depan. Ni satu pintu pun aku tak nampak, yang ada cuma nyonya jual sayur dengan apek jual jus buah.

Tanya guard kat situ, rupanya aku salah taman. Arggh sudah!!

Check kat FBchat memang confirm salah park. Apa lagi berlari aku turun bukit tu, tak sampai 10 minit dah sampai keta. Start enjin jalan ikut instruction yang abang guard tu bagi. La rupanya aku miss simpang je. 



Masuk kanan terus je then lega sket nampak bebudak butterflies ni. Cari parking then terus register dulu.





Sebab dah exercise panjat bukit tinggi tu tadi, aku malas nak berjalan lagi. Tup-tup blogger Dina dengan Liz ajak berzumba je kat depan entrance TTDI park ni. Ok amik port memasing, belakang semak tinggi ni dan mulalah berzumba.




Ingatkan zumba tu cam chillax gituh, rupanya lagi banyak peluh jantan + peluh betina kuar. Walaupun stepnya mudah nak ingat tapi mak oi terkial-kial gaklah.

Aku senang, ikut je orang depan buat, nasib baik blogger rawlins depan aku so follow je apa dia buat. Hehehe not bad jugak for first timer cam aku ni.

cilok dari blog Dina, partner in Zumba crime

Rasanya dekat 1 jam lebih gaklah ktorang berzumba. Memang terbakar lemak-lemak dan terbukak dada kann, laju je jantung aku mengepam darah. Really fresh rasanya.


Abis zumba, terus pi beratur kat van Gong Cha tu, coz ktorang dapat free drinks walaupun panjang tapi gigih beratur uolls. 

dengan Rawlins si tokeh PB dan Liz

ditambah plak dengan Innanie, si burfday girl hari tuh

So tersenggut-senggut cam semut je bergerak tapi tak per sempat gossip-gossip update berita segenap dimensi kan.

Aku ada kupon 3 sebab aku beli voucher 2 + Dina kasi satu coz dia nak balik awal kan. Hah kiri kanan bawak air gong cha ni sampai tergoncang-goncang di buatnya.


Anyway thanks kepada The Butterfly Project for this awesome event, huhuhu tak sempat nak borak panjang dengan mamasan Tammy dan si peggy Illy tuh. Sangat seronok dapat bakar lemak di pagi ahad yang ceria tuh.

Nak berzumba lagi lah, ermm mari.....

8 comments :

lieyalatif said...

wow best2.... suke zumba gak tp lieya buat kat umah jek bukak youtube heheeheheh

Ema Johari said...

wah, rupanya dia dah berzumba di taman lagi..

Mieza Everdeen said...

kita tak pernah buat zumba-zumba ni, hehe! hopefully next time ada aktiviti mcm ni lagi, tak dapat join haritu sebab dah balik melaka

Amanda Suria said...

seronok bila sesekali keluarkan peluh ni semua kan...

Izzati Amira said...

whoahhh.. zati ingatkan zumba ni biasa2 je... banyak gak peluh2 jantan kuar erk.. boleh try nanti.. hee

Kisah Si Dairy said...

seronoknya join aktiviti blogger nie..

hazman fadzil said...

whoaaa.... aerobik + zumba sejam ...pergghhh...memang amalan gaya hidup sihat la nie ....good2x

Miss Ika said...

wah bestnyee
susah nk gi. jauh la
huhu