Monday, May 26, 2014

I Nak Wangi Cam You Gaklah DOWNY Parfum Happiness

Hi Korang,


Sapa tak suka wangi-wangi, angkat tangan!

Ermm memang tak lah jawabnya kan, cuma kucing aku je #DakUban yang tak suka wangi. Lepas je aku mandikan dia, terus berguling-guling dalam pasir tempat dia berr tuh… Sakit hati mak noks! Penat beli syampoo kucing mahal-mahal tapi jadi cam tu plak kan.


Dah tu badan je nak wangi, baju pun haruslah wangi jugak kan.

Sebab tu aku memilih DOWNY sebagai pelembut pakaian time aku basuh baju ni. Rasa cam letak minyak wangi plak

Ermm wanginya…

Meh aku citer sket ciri-ciri unik DOWNY ni ek


Downy ‘pelembut fabrik pekatan’, jenama nombor 1 di A.S memberikan lima kali kesegaran berbanding pelembut fabrik cair biasa. Disebabkan ia sejenis pekatan, hanya ½ penutup(20ml) sudah mencukupi untuk satu cucian. Malah, satu botol 400ml boleh bertahan sehingga 20 cucian, jadi anda memang boleh menggunakan sedikit sahaja.

Nak guna tak tau cam ne, ni meh sini sambung baca lagi ek


Arahan Penggunaan
Pada bilasan terakhir, masukkan Downy mengikut sukatan di bawah ke dalam air bilasan atau ruang pelembut pada mesin basuh.

Untuk cucian tangan
Tambah ½ penutup untuk 15-20 helai pakaian, rendam selama beberapa minit dan keringkan.

Untuk cucian mesin
Tambah ½ penutup untuk separuh muatan (sehingga paras air 35L). 1 penutup untuk muatan penuh (sehingga paras air 52L). Selepas kitaran membilas selesai, keringkan seperti biasa.Untuk hasil terbaik pada jeans, selimut dan tuala, tambahkan 1 lagi penutup Downy.


Alah sedikit je wokeh coz DOWNY ni pekat bangat..

Yang aku guna ni varian terbaru DOWNY Happiness yang amat sesuai untuk cuaca panas cam Malaysia ni wangiannya menyegarkan dan menarik serta nyaman untuk cuaca panas.


Ada banyak lagi Varian lain seperti Mystique, Sunrise Fresh, Anti Bacteria, Passion dan Innocence

Koleksi Downy Parfum yang dipertingkatkan dengan Teknologi Penukaran Bau boleh didapati di semua cawangan runcit utama bermula April 2014.


Harga runcit produk DOWNY adalah

RM5.85 untuk 370ml
RM10.90 untuk 900ml
RM20.90 untuk 1.8l

Sepanjang bulan April dan May, lovely couple Diana Danielle dan suaminya Farid Kamil akan berkongsi pendapat mereka tentang sama ada lelaki benar-benar tidak peka terhadap wanita selepas janji temu pertama dan menyeru para peminat Koleksi Downy Parfum untuk mengambil bahagian di dalam kaji selidik Clozette dan menimbulkan kesedaran di kalangan pengguna Malaysia tentang kebolehan untuk menghangatkan semula cinta dengan Koleksi Downy Parfum baru yang dipertingkatkan dengan Teknologi Penukaran Bau di laman-laman media sosial mereka


Ambil bahagian di dalam kaji selidik “Lelaki Tidak Peka Terhadap Wanita”di www.clozette.co/downy

Sertai perbualan di media sosial dengan #CluelessMan dan #DownyMY

Kongsi pandangan anda bersama Diana dan Farid di

Instagram & Twitter @DianaDanielleB | @FaridKamilZ

Facebook


Ok meh sambung basuh balik lagi ek... 


8 comments :

JMR said...

ko duta downy ke cik lily..hehehe

Norma NML said...

Memang wangi sangat..even kawan2 pun tanya pakai minyak wangi apa..hehe..akak guna yg warna hitam tu..kat Speedmart99 baru rm9.40 :-)

Rizziela said...

memang puas hatikan..sedap ajer baunya

ietams said...

tetiba tak sabo nak selisih dgn ciklily kat lobi..
mesti semerbak wanginya nih..

hazman fadzil said...

whoaa....boleh borong nie...tukar seminggu ikut bau flavor tu...

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...mama pun gunakan pelembut downy ni...mula2 guna yg color hitam tu mmg wangi...semlm baru beli yg color merah nak test best x baunya...:)

Amanda Suria said...

SA suka semua tuh...tp yang ciklily guna tu belum guna lagi...

Hanny Abdullah said...

Sis baru je dapat Downy Parfum ni tadi...fuhhh memang wangi lah yang ni..
Terbaik...nanti nak basuh baju gunakan yang ni..hehehe

Tq CikLilyPutih