Saturday, May 17, 2014

RETURN TO ZERO, Kisah Benar Isteri Kehilangan Anak Dalam Kandungan



Hi Korang,


Nanti pada 20hb Mei 2014, channel tv Lifetime (Ch 709 on Astro) akan menayangkan satu telefilem yang bertajuk RETURN TO ZERO. Ermm bagusnya telefilem ini hingga dipilih menjadi salah satu official selection of RIFF Awards 2014, and CINEQUEST Film Festival.

Mari-mari layan sket synopsis telefilem nie ek,


“Based on a true story, Return to Zero tells the story of a successful couple, Maggie (Minnie Driver) and Aaron (Paul Adelstein), who are preparing for the arrival of their first child. Just weeks before their due date they are devastated to discover that their baby son has died in the womb and will be stillborn.




The two attempt to go on with their lives but cannot escape their postpartum grief and their relationship has been forever altered by this loss. They try to cope in a myriad of ways through denial, escape, and alcohol but when Maggie discovers that Aaron is having an affair with a co-worker, she decides to end the marriage”


Ok ok tak leh nak citer bebanyak kang korang tak nak plak tengok kan.

Bagi aku:-

Sebab aku dah tengok citer ni kan, so memang memang sangat menarik. Plot ceritanya memang straight forward but emosinya ermm aduiyai sangat terkesan di hati. Lebih best mak-mak dan pregnant mum yang tengok lagilah tak boleh nak di bayangkan betapa strugglenya siibu nak menghadapi segala dugaan yang datang ni. Kalau aku yang berada kat tempat si isteri, memang boleh jadi tak betul dibuatnya.

Eleh excited la tu kan.


Jom tengok telefilem ‘RETURN TO ZERO’ ni ek

Premieres 20 May, Tuesday at 8pm on

Lifetime (Ch 709 on Astro)

Repeats on 25 May, Sunday at 9pm and 31 May, Saturday at 4pm

Korang stay tune je tau depan tv dan jangan lupa dengan tisu sekotak sekali ek selain popcorn dan suami tercinta ye..







7 comments :

Ema Johari said...

suka tengok channel lifetime ni...okey sate date utk tgk telefilem ini.

Mia Liana said...

uwaaa... takde astro kat rumah ni...

thanks ya sudi join segmen nak url blog #4, blog anda telah disenaraikan di http://www.mialiana.com/2014/05/senarai-url-blog-4.html

Kisah Si Dairy said...

menarik juga jalan cerita nie.

ZUKI DIN said...

as salam. kalau ada masa terluang nak gak tgok citer sedih camni. abe kie dtg singgah dari segmen mialiana n terus follow blog cik lily. tq.

Amanda Suria said...

Lifetime skrg cite mmg best2 kan..SA x leh tgok ni...kang banjir plak...

ietams said...

mesti sedih cerita ni..huhuhu..
nak tengok la nanti

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...mcm best jer jln citenya...:)