Monday, May 19, 2014

Manjung Yong Tau Foo Untuk Menu Makan Tengahari


Hi Korang,

Lama tak citer pasal makan ek.

Moh lah kita ke Lakefields Sg Besi untuk makan tengahari nanti hehehehe..

Ramai bebudak blogger duk review kedai ni dan cakap sedap. So seharusnya aku pun nak pi cuba gaklah bagi nak membuktikan samaada betul-betul sedap ke tak.


Bergeraklah ktorang ke Manjung Yong Tau Foo ni lunchtime last week.

Orang belum ramai lagi, maklumlah baru kul 12 tghari cam tu. Yong Tau Foo pun baru nak setup bagai. So aku duduk je lah tunggu orang datang anto menu.


Memandangkan first time kat sini, so tujuan utama of courselah nak makan yong tau foo, aku mintaklah suggestion daripada budak tukang amik order tu. Dia cadangkan untuk amik pakej yong tau foo untuk 2 orang. Takde dalam menu tapi diorang boleh buatkan.

Orite, bontot berat nak bangun, suruh jelah budak tu buat..

Yong tau foo mari, jom makan


Hah ko memacam ada, penuh gak semangkuk beso yong tau foo ni. Makanlah berdua dengan budak office aku ni. Makan makan dan makan


Inilah dia sos special yang diorg duk gembar gemburkan. Bolehlah sesuai dengan tekak orang melayu kita ni.

bertambah-tambah makan 


Selain daripada yong tau foo, ada jugak diorang jual makanan lain macam nasi goreng, mee goreng dan segala jenis yang bergoreng.

Ok nak datang time tengahari nanti, ini hah detailsnya

Manjung Yong Tau Foo
No 10, Jalan Tasik Utama 7,
Medan Niaga Tasik Damai,
Lake Field, Sungai Besi

Phone : 019-3558533 (En Amirul)
Hashtag : #manjungyongtaufoo

Kalau datang reramai, eloklah buat booking coz kedai ni tak lah besar sangat. Kena plak korang datang 20 orang kan, itu belum kira orang lain yang walk in bagai. Courtesy sket uolls ye!

Mai pi nar… sekali sekala makan makanan menu sihat sedap gak la...

12 comments :

Farah Waheda Wahid said...

AJ kerja area ni... Oh YTF is my favourite...

Hanim Hashim said...

hahahaa ingat kan kat manjung nuuuuu sana. Rupanya dokek jo yo. My feveret gak tuuuuu :))

Cik Aann said...

macam sedap.. ni wajib pergi ni kalau saya pergi ke sana,,

HandMade Cotton Jubah

Afasz said...

waduh sedap nye. terliur la kak lily !!!

lieyalatif said...

aduh sedapye ciklily oiiii..telan air liur tgk hah...

setengah tempah yong tou fu die tak berkuah kan...lieya suker yg berkuah mcm nie..sedap menghirup...

Kisah Si Dairy said...

mables tengok yong tau fu nie

Izzati Amira said...

huyooo.. sye suka gak makan yong tau foo ni... ngaaaa... sos dia lain erk.. selalunya kaler meghah..

nti kita review yong tau foo yg kmpung punya kita lak.. sedap gak situ.. tgoklah kalau berkesempatan lg ke sana.. hehe

Rinna said...

Sedapnyaa.. plak nengoknyaa.. lain plak tgk sosnya kan..

hazman fadzil said...

owwhh...ada jugak la menu lain yea...so ada banyak gak la pilihan - bagus la diorang buat camtu

hazman fadzil said...

owwhh...ada jugak la menu lain yea...so ada banyak gak la pilihan - bagus la diorang buat camtu

ietams said...

harganya berapa kak

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah sedapnya terliur la...