Thursday, May 1, 2014

New Nissan SYLPHY – Keluaran Generasi Ketiga ‘Embrace Distinction’



Hi Korang,

ok entry ni termasuk dalam segmen sayangi kereta anda ye..


Dapat jugak ke launching model terbaru Nissan SYLPHY ni. Nasib baik ada assistant tolong amik gambo dulu coz aku lambat sampai time je. Kerja melambak plak tup tup.

Event di adakan kat Grand Hyatt Hotel, alah belakang KLCC je. Parking full coz ramai yang hadir kan, so kena park jauh sket, dapat kurangkan kalori dengan berjalan kaki.

Oklah meh citer pasal Nissan SYLPHY nie k,


Edaran Tan Chong Motor (ETCM) melancarkan Nissan SYLPHY generasi ketiga ni dengan menawarkan pengguna di Malaysia pemanduan mengagumkan, reka bentuk elegan, ruangan dalaman yang luas dan senyap. Ia juga di lengkapi dengan teknologi-teknologi terkini untuk prestasi dan penjimatan bahan api yang cemerlang.





Sedikit info dan fakta seringkas mungkin aku tulis ek,

- SYLPHY serba baru menggunakan platform serba baru

- Dikuasakan oleh enjin MRA8DE Twin CVTC 1.8L serba baru

- Dilengkapi kotak gear XCVT (Xtronic Continuously Variable Transmission) generasi seterusnya

- Ruang dalaman terbaik dalam kelasnya dilengkapi dengan keselesaan pemanduan serta pengurangan bunyi bising, getaran dan kekasaran (NVH)

- Ciri-ciri keselematan terbarik pasa semua varian seperti 6 beg uda SRS serta VDC (Vehicle Dinamic Control) dengan TCS (Traction Control System) yang mengutamakan pemandu dan penumpang.





Ada 5 pilihan warna iaitu Cayenne Red (merah), Premium Black (hitam), Bronze Gold (emas), Diamond White (putih) dan Brilliant Silver (perak).







Harga di atas jalan (tidak termasuk insurans) Nissan SYLPHY serba baru ialah RM111,900 untuk 1.8E dan RM129,000 bagi varian 1.8VL. Di datangkan sekali bersama jaminan 3 tahun atau jarak perbatuan 100,000km mana-mana tiba dahulu.

Korang kalau nak buat tempahan ke test drive ke boleh di buat di bilik-bilik pameran Nissan di seluruh negara.


Minat kaler ape ek?... cer citer sket..

Jangan nak tengok awek je kat gambo atas tu ek...

4 comments :

Amanda Suria said...

Silver tu cantik...tp x mampu la nk pakai...sexy giler keta tu...

deq noor said...

warna merah tu cantik lah... harga pun ok untuk 1.8CC...

hazman fadzil said...

whoaaa.... jemputan eksklusif nie...lepas nie mesti dapat special test drive kan

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah cantiknya..:)