Monday, May 19, 2014

Pencuci Pinggan Mangkuk ZIP Yang Ada Vitamin E Untuk Kulit

Hi Korang,

Sabun basuh pinggan ni, kalau tak kena gaya beli boleh makan tangan di buatnya. Kena plak kulit tangan yang sensitif kan, siap kang tup-tup mengelupas je.


Cousin aku K Elin kena penyakit cam tuh, memang tak boleh basuh pinggan. Kalau terpaksa basuh gak, pakai sarung tangan.Cian plak bila aku tengok tangan dia hari tuh.


Sebab tu la Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd iaitu pengeluar pencuci pinggan mangkuk jenama ZIP mengeluarkan produk ZIP yang di perbaharui bahan kandungan yang kaya dengan formulasi Vitamin E yang baik untuk kulit tangan.


“As a brand that is trusted by home makers in Malaysia, we would like to thank our loyal users for the unyielding, tender love and care in ensuring the kitchen is spotless and gleaming with happiness. Today we would like to present to you with a gift that will care for your hands as you clean. The all new ZIP dish washing liquid is tough on the stains and gentle to your delicate hands. These are intangible brand experiences that we, at Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd, strive for when formulating our latest products innovation. ZIP is your trusted friend in giving the moisture care that your hands need whilst washing dishes Mr Francis Ng, General Manager Marketing of Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd berkongsi cerita mengenai keunikan produk ZIP E-Moist ni.

Dr Ab ni sangat cantik tau in person


“Vitamin E is widely known for its versatile health and beauty function such as the antioxidant function, speeding up cells regeneration and its excellent moisturising property. Women can now give the extra special nourishing care for their hands beyond just topical applications but also in your dish washing liquids” Dr Abrizah Ousman, pakar kulit dermatologi menjelaskan lagi tentang manfaat Vitamin E untuk tangan kita. Suri rumah juga diingatkan untuk memilih produk isi rumah yang diperkaya dengan manfaat ini kerana ia bukan sahaja untuk membersihkan kotoran yang sukar tetapi memastikan tangan seperti tangan memmpunyai kelembapan selicin sutera.

ensem lah chef ni, lupa nak tanye nama plak

Ok puas dah belajar pasal produk ZIP ni, now its time untuk baking dan decorating. Since The Cooking House ni tempat orang belajar masak, ktorang para media pun dapat jugak merasa memasak di sini. Aku dah ke sini beberapa kali dah, so kira cam dah expert sket lah.

baca resipi dulu

cuma tinggal nak deco je

team aku, team reporter hahahaha

Ktorang diberikan task untuk menghias cupcake, cookies, cakes in the jar mengikut kreativiti masing-masing. Hah ko, berhempas pulas kuarkan idea. Eleh tipu je, kuar idea sket pun. 

hasilnya... tada...


Dah siap mendeco, kenalah kemas so time tulah ktorang dapat merasa kebaikan dan kelembutan pencuci pinggan mangkuk ZIP ni. Memang bestlah.


Korang pun dah boleh dapatkan produk ZIP ni kat memana kedai pun yang dengan rumah korang. Ada 3 varian wangian iaitu Lemon Verbena, Lime atau Teh Halia pada harga RM4.10 untuk pek 900ml.


Haruslah aku cadangkan pada K Elin nanti, biar dia cuba dulu berkesan ke tak produk ZIP pada tangan dia. Korang pun boleh cuba gak.

3 comments :

Ema Johari said...

ema pun jenis kulit sensitif bila pakai pencuci pinggan yang tak sesuai...nanti boleh cuba.

eyriqazz said...

pernah try zip ..aku juga

hazman fadzil said...

good ....siap ada vitamin E so lepas nie tak perlu risau pasal kulit sensitif la kan....