Sunday, May 18, 2014

KitKat #BiggerBreak, Jom Berehat Seketika

Hi Korang,


Kerja kerja kerja, itulah kerja kita seharian.


Dari celik mata sampai nak tutup mata balik time nak tidur kan. Rasa cam non-stop je anggota badan kita bergerak. Dekat rumah keja, kat opis keja dan kekadang tu dalam kereta pun kita buat kerja gak. Mana taknya, reply email, tulis surat, update social media status dan memacam lagi lah.

Tak caya? Meh tengok infographic ni ek


Bila korang tengok chart tu, barulah nampak kadar kestressan tu kan. Hehehehe cam plak aku boleh terfikir ayat cam tu ek.

Cam ne nak hilangkan stress? Erm mehlah makan coklat. Lebih-lebih lagi coklat KitKat Chunky ni.

Ni ada sket info lagi kebaikan coklat, wah best lah cam ni

1. Lower BMI. Coklat memastikan korang lebih bertenaga dalam sukan memanjangkan masa korang menjalankan aktiviti dan peluh juga banyak dikeluarkan dari badan

2. Kurang stroke dari berlaku. Sesiapa yang ada sejarah stroke, dalam kajian coklat boleh mengurangkan kejadian stroke kepada 20%

3. Perlindungan UV damage pada kulit korang. Kulit dan mata menghadapi bahaya UV damage matahari. Bahan Flavonoid dalam coklat memastikan korang dilindungi UV 

4. Tinggi Fibre dalam coklat. Coklat membolehkan korang kenyang bayangkan korang dalam diet, tup-tup craving for KFC, fried fries, wedges, boleh makan coklat. pakar berkata ini membolehkan korang kenyang dan rasa tidak ingin makan junk foods dan menjauhinya.

5. Kesihatan jantung terjamin - Makan coklat banyak faedahnya. turun kolesterol, jauhi daripada penyakit jantung, diabetes, ada anti-oxidant juga ..

Ermm banyak dah tu kebaikan coklat. Actually ada lagi sebenarnya..


Kenapa aku pilih KitKat #BiggerBreak?

Of courselah wei. 

Aku kalau otak dah penat aku memang kena cari supplemen sket untuk rehat sekejap. Bukanlah kena makan ubat sangat pun but more craving to sweet things. Bagi aku menda-menda yang manis ni dapat menenangkan fikiran yang serabut kan macam KitKat Chunky ni, memang menepati citarasa aku.


Lagi plak memana kedai ada jual KitKat Chunky ni, so bila stress tu pi je beli kan. Makan-makan sambil lepak depan TV memang betul-betul rileks la.

Kalau perut kosong lapo memang aku tak boleh nak bekerja, at least dengan adanya KitKat Chunky ni bolehlah buat alas perut before makan kalau kita sibuk kan.


Itulah citer aku dengan KitKat Chunky..

Korang kalau stress ke tengah bengang dengan someone ke kan, mehlah makan coklat ni. Confirm-confirm boleh release stress punya la.

Meh layan video Zizan yang kaki makan KitKat Chunky ni


Kelakar ek… memang release stress betullah..





Apa lagi mohlah makan coklat KitKat Chunky #BiggerBreak

This is a sponsored post from Nestle Malaysia that contains affiliate links relevant to the Nestle Kit Kat Chunky “Bigger Break” campaign . I received compensation in exchange for writing this review. Although this post is sponsored, all opinions are my own. 



7 comments :

Amanda Suria said...

Kit kat pilihan terbaik....goid luck ciklily

Kisah Si Dairy said...

satu hari boleh habiskan banyak2..ada nak bagi free sebemban coklat kit kat tak..hehe

husna zahidi said...

lagipon coklat beri kita tenaga.. sedap plak tuh..:3

husna singgah dari blog kak mia..:)

Miss Ika said...

selalu juga tgk ikln kitkat kt tv hehe

ietams said...

ni mesti lajak ke giant mines kejap ni dari opish..
semangat! semangat! semangat bekerja yeyyy!!

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah bestnya kalau dpt kitkat mlm2 mcm ni...:)

hazman fadzil said...

Nice.... boleh la aku singgah giant or tesco beli kit kat nie....kasi ilang stress