Wednesday, April 17, 2013

Salmon Oh Salmon


Hi Korang,

Kenapa aku suka Salmon?

Sebabnya ianya sedap dan tinggi khasiat, ni baca kat bawah ni sket

  1. Mencegah penyakit jantung
  2. Mengurangi tekanan darah tinggi
  3. Meningkatkan fungsi otak dan memori
  4. Meningkatkan kesihatan mata
  5. Melindungi saluran pencernaan

Actually banyak sebenarnya tapi malas nak google, so ini jelah yang sempat aku tulis ek.


Bukan apa, hari tuh aku and dengan family Mr Big pi makan salmon besar, sedap dan murah kat Jaya Groccer Empire Gallery Shopping Mall.

Ye betul lah!

Dalam Jaya Grocer tuh dapat tempat makan, kira macam café cam tu lah. So kalau nak makan pilih je bahan fresh dari pasar basah then bawak je pi kat Café tu, nanti diorg masakkan ikut apa yang korang nak makanlah.

Tengok ikan salmon yang dah siap masak ni. Sedap kan

Menarik


Saiz besar

Murah 


Kira sepinggan ni dalam RM30++ je siap garnishing dan side dish.

Pegilah kat Jaya Groccer tuh, tapi kena tengok time coz kalau peak hour memang ramai orang dan sampai tak de seat pun. Kena main cop-cop ye.

I love Salmon!

Terus jadi lapo balik dibuatnya la plak....



13 comments :

mama tisya said...

i love salmon too

Farah Waheda Wahid said...

nasib baik saya bukan penggemar salmon kak...heee....

farra fajima said...

Jaya Groccer Empire Gallery Shopping Mall tu kat area mana,kak?

:3

Hazmin Hamudin said...

Sedapnya salmon ni. Terus lapar dah..

p/s: Saya beli buku tu melalui blog Zahiril Adzim sendiri. Tapi masa tu terhad untuk 30 buku sahaja. Tak silap ada website khas yang menjual buku ni.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tengok gambar pun dah tau sedap..sedapnye...^^


luqman zakaria said...

giler drooling tgk..besar kot..teruja nih

penaberkala said...

yummmy!

bila nk update pasal genting nih, asyik gambor makanan je,hehe

Izzat Eshak said...

Suka gak makan sushi salmon =)

eray said...

nampak tempting giler....nak try jugak lah

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/04/penyusuan-susu-ibu-bekerja-tips-hebat.html

Innanie | Ariffin said...

Kak Lily ni saje je tau bikin kita kecur air liur... hish geram lah tengok!!!! Eh, Jaya Grocer tu dah dekat dengan UM dah :)

selalu nya kan kak kita makan salmon kat Sushi King je. Amek yang Bento package siap ada salmon. sedap jugak dan murah lah. hehehehe :) salmon memang banyak khasiatnya!

Mr & Mrs Sallehudin said...

Laparrrrrr... !! Hehe..

hazman aka species1980 said...

portion yang besar nie.... harga amat berpatutan nie....bagus untuk kesihatan

Mas Zull said...

assalamualaikum ciklily...wah sedapnya tengok...;)