Friday, April 19, 2013

DENAIHATI.COM Sesuai di Jadikan Rujukan Untuk Berblogging Masa Kini.


Hi Korang,

5 tahun lepas, aku tak tahu menahu langsung pasal dunia blogging ni.

Aku cuma kenal blogger mat jan yang menulis kat blog jongkang jongket dan kengkawannya kat Maskara Rumah Pena tu. Itu sahaja, not more than that.

Until 3 tahun lepas, terbukak hati plak untuk menulis di alam maya ni. Plan asal nak tulis cam diary je but saban hari niche blog dah mula bertukar dari personal kepada gaya hidup yang aku rasa bertujuan untuk berkongsi pengalaman kepada orang lain. Biasalah seronok dapat tau orang sudi komen kat entry kan.


So aku mula mencari sesuatu ilmu mengenai cara meningkatkan traffik di blog, browsing di internet sampailah aku terjumpa dengan blog denaihati.com ni.

Oit bukan main banyak ilmu blogging yang beliau curahkan dalam blog ni. Aku pun baca satu persatu slow motion. Aduh pening-pening kepala gak dibuatnya yelah terms yang baru dalam hidup aku, lepas dari tuh barulah boleh catch up mengenai apa yang tersirat disebalik yang tersurat. Tips dan teknik yang digunakan mudah nak paham bagi newbie cam aku ni.

Selain daripada entry ilmu blogging ada jugak entry mengenai isu semasa yang berlaku kat Malaysia masa sekarang ni, ok gak lah coz aku jarang baca newspaper so klik 1 Google+ye kat blog denaihati ni. Bagi korang yang kaki bola luar negara amnya dan peminat Arsenal khususnya ada gak segmen pasal kegilaan korang ni. Banyak gak yang beliau tulis, aku nak terangkan tak tau plak, maklumlah aku bukan peminat bolasepak tegar kan.


Selain daripada menulis blog, tuan punya Denaihati ni gak ada anjurkan aktiviti yang berkaitan dengan dunia blogging ni. Meh sini aku listkan, di antaranya:-



3. 1st Wordpress Workshop – Dapat pergi.

4. Sepetang Bersama Blogger 2013 – Tak dapat pergi (cuti-cuti Malaysia time tuh)

5. Projek T-Shirt Denaihati – Terlepas nak join (lambat bukak fanpages Denaihati Network time tuh)

6. Seminar Buat Duit Dengan Blog – Confirm pergi. Dah bayar pun tau.

Banyak kan, ada lagi sebenarnya tapi aku je yang tak tau kot. Hehehehhehe

So far kesemuanya yang aku pergi, banyak bagi manfaat dalam dunia blogging ni terutamanya Wordpress Workshop tuh. Dalam satu hari memacam ilmu coding HTML masuk dalam otak aku ni.

Jadi korang yang mana newbie, baru belajar nak buat blog rasanya inilah masa yang tepat untuk korang menambahkan ilmu cara berblogging dengan betul.


Seminar Buat Duit Dengan Blog

Tarikh :19hb Mei 2013 (diubah dari 4hb Mei kerana PRU 2013) 

Masa :8pagi – 1.30 petang

Tempat :Hotel Singgahsana, Petaling Jaya

Bayaran :RM50 seorang sehingga 15hb April 2013
               RM100 seorang selepas 15hb April 2013

Selain daripada memberi ruang kepada korang untuk belajar cara memantapkan blog ada juga sessi berkongsi pengalaman dengan para blogger yang telah berjaya menjana pendapatan menggunakkan teknik berbeza hanya melalui blog.

Itu yang korang nak sebenarnya kan.

Apa lagi yang korang tunggu. Mohlah cepat KLIK kat SINI ye untuk registration.

Nanti bolehlah kita gather-gather dan camwhoring bagai nak rak di samping menambah ilmu blogging di dada ye.

Jom la ek!...



10 comments :

iAwani said...

setuju, blog Denai Hati memang ngam di jadikan sumber rujukan.

Mohd Ilham said...

Semoga sukses selalu dalam dunia blogging

Ogy Nordin said...

Jumpa kat sana Cik Lily Ogy pon pergi hhehhehehe..

Mas Zull said...

assalamualaikum ciklily...seronoknya dpt join sekali...:)

Datin Tyka said...

kenapa tak tukar wordpress lagi ni? he he...
tu tarikh betulkan 15 april lepas da.. he he..

selepas 5 mei harga rm100..

ciklaili.com said...

oh..ciklilyputih pun kenal geng Maskara juga ye?

hafizmd said...

Selamat berjaya yer cik lily =)

Byk jugaklah event yg cik lily dah join, terbaikah..

HH - Panduan Blogger said...

As-Salam. Wahh dapat join banyak xtvt .. seronok. Saya ni duk ceruk ... tempat orang main bom2 ... tak kesempatan lagi nak ke ibukota jumpa ramai blogger hebat.

Apapun review yang baik. Semoga berjaya.

titan said...

hoho..terbaiklah.

yang baik Ishak said...

memang betul.. melalui blog denaihati juga lah aye dapat berkembang dalam dunia blog..