Monday, April 1, 2013

Browlash Lash Sculpture Mascara Melentik Bulu Mata Dibuatnya


Hi Korang,

Kalau bab-bab makeup, skincare ni memang jadi minat aku.

Seronok wei


Ni ada satu lagi produk mascara yang baru je aku cuba last week. Of courselah untuk melentikkan bulu mata. Apa lagi kan.


Produk BCL ni dari Japan. Yelah walaupun kat packagingnya tulisan Jepun but still aku paham. Sebab apa? sebab ada gambarajah cara menggunakan, fungsi berus mascara tuh.

Meh kita tengok berusnya



Lain daripada yang lain kan.

Nampak macam berusnya keras tapi lembut je bila kena kat bulu mata kita. Lepas tu ianya cam melengkung 40 degree supaya lebih dekat dengan mata kita dan mudah untuk di sapu sampai ke bawah mata.


Yang best part tuh, berus tu kalau korang perasan macam sikat. So sikat macam kita sikat rambut gakla but sikat bulu mata. Hehehhehe comel je bunyi. Selain dari sikat bulu mata, kalau cara sapuan mata korang tu betul, bulu mata korang akan nampak lagi melentik dan bulu mata tu tersisir dengan rapinya. So tak delah melekat tu each other.

Cuba tengok hasilnya

Hah ko.. cer tengok tuh

ok ok tutup mata plak

bukak mata balik...blink!blink!


Fantastic bebeh ! Ini adalah percubaan pertama aku pakai pakai BCL Long Separate Mascara nie. So cam serabai dan a bit messy gituh. Gambar ni aku langsung tak pakai curler mata tu tau. 

Melentik dengan sendirinya

Alah aku tau, ramai yang tak berapa minat sangat guna produk luar ni kan so why not cuba dulu dan baru tau kesedapannya.


Browlash EX Lash Sculpture LS Mascara (Black) ni, korang boleh dapati di SASA outlet kat memana shopping mall dengan harga RM69.90. Kalau nak beli online pun boleh je. Senang

So kalau nak tau more pasal BCL produk ni korang boleh check it out kat 



Hehehehe mesti korang jeles kan!


Bulu mata aku cantik yeah! Bulu mata aku cantik yeah! Bulu mata aku cantik yeah!

8 comments :

choulyin.tan said...

eeee saya mau!!! tapi comb style macam tak begitu best la :/

Farah Waheda Wahid said...

boleh cuba ni kak... ^_^

illy ariffin said...

Wah.. curler brush die cam menarik jer :)

First time ily tgk curler cam tu :)

nens cellection said...

wow..panjang..best2!

Rasp said...

berus dia memang unik...
cam sikat gitu kan...

JaSSNaNi said...

melentik bulu mata cik putih.. nak beli gak ar.. hehehehe

Hanif Idrus said...

For gegurl..hehehhehe

Cik Nurul Siezuka said...

Wah lentik gitu.. Dah macam retis.. hehehe :)