Friday, March 4, 2011

Bulu Mata Cantik,Melentik,Panjang? Mesti Korang Suka!

Hi Korang,

Siapa yang tak nak bulu mata melentik,tebal dan menawan yang sampai semua orang sampai pandang 2-3 kali kat korang kan, betul tak? Aku haruslah lagi suka. Lebih-lebih lagi korang yang kaki make-up kan, setiap hari cuci bulu mata dengan liquid pembersih tu mesti ada bulu-bulu mata yang tercabut. Dah tak cantik. Aku selalu kena cam tu tapi aku buat bodoh je dengan harapan bulu mata tumbuh lagi dengan cepat kan.


Jadi untuk mengatasi masalah aku dan korang ni, Loreal baru sahaja melancar produk mascara yang aku rasa korang mesti suka gila lah, iaitu Waterproof Ultra-Lengthening Double Extension Mascara, Carbon Black Ultra-Lengthening Double Extension Mascara. Wah panjang gila nama dia but hasilnya menakjubkan.


Mascara ini merupakan 2 in 1 mascara yang aku rasa akan jadi kegilaan semua wanita lah seluruh dunia. Mana tak nya satu untuk serum sebagai white base coat dan satu lagi merupakan black top coat. Panjang oo mascara ni macam pensel. Cantik plak packagingnya, berkilat tau. By the way mesti korang tak paham apa yang aku tulis white and black tuh. Ermm cam nie


White Base Coat
-merupakan serum untuk bulu mata
-bahan untuk pembentukan bulu mata
-mempunyai 'Arginine' iatu bahan menyuburkan lagi bulu mata
-membaikpulih bulu mata yang rosak supaya lebih panjang
-mengurangkan keguguran bulu mata

Black Top Coat
-berupaya untuk memanjangkan lagi bulu mata
-melebatkan lagi bulu mata
-membentukkan lagi kelentikan bulu mata


Ermm baguskan khasiat mascara ini pada bulu mata kita. Lagilah aku bertambah suka. Tak sabar rasanya nak cuba. Apa, korang tak reti nak pakai mascara? Yelah nanti aku tunjukkan. Aku paksa amoi opis aku ni jadi model sebab dia suka cuba benda2 baru ni.

Step Satu
Kena kepit bulu mata dulu untuk nampak bulu mata tu tersusun kan.


Step Dua
Sapukan white base coat dari hujung ke hujung. Nanti korang nampak bulu mata korang colour putih. Comel kan, cantik plak aku rasa bila bulu mata beruban.


Step Tiga
Bila dah settle sapu serum tu tadi, then barulah korang sapu black top coat tu. Jam-jam tu jugak korang boleh nampak perbezaannya tau.

Nak cuci plak? Lagi senang tak payah pakai make-up remover. Cuma korang kena basahkan jari then tarik bulu mata korang slowly. Confirm bersih dan tak sakit hati kan sebab tak de bulu mata yang jatuh.



Kalau nak bulu mata cantik, mestilah guna hari-hari sebab bulu mata akan 63% panjang, 94% kuat, 81% tebal lebih kurang sebulan. Eh, betul ni dah 32 orang wanita dah cuba produk ni dalam masa 4 minggu tau.

Ermm cepat2 korang beli mascara ni tau. Ala merata tempat ada jual Guardian, Watson, Jusco, Tesco ikut kat mana yang korang pi shopping kan dengan harga RM49.90

Pas ni korang mesti terperanjatkan bila jumpa aku coz bulu mata aku lagi cantik dari korang. hehehehe

8 comments:

farra-eng said...

sapa yang jadi model tu cik lily hahahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lama sungguh tak pakai maskara..tapi bulu mata ai melentik dah semulajadi :)

Nava.K said...

Applying mascara is a great way of waking the eyes, adds attraction and opens up the eyes.

I am a addict to mascara.

KiD said...

bulu mata kid original melentik.. :)

fyna said...

rm49 je? kene beli ni..hehe

sw33tdarling said...

produk baru ke ni? rasanya dah lama.. aku penah beli pun.. tp time rajin aku sapu laa yg putih tu.. time malas, aku pakai yg hitam jer.. muahahahaha [lagi ada ati nak merungut bulu mata berterabur]

ZURAINI said...

pnah try yg tester ye. memg best lah! tp cm x berani nak bli coz 1 je dah rm49.huhu

Anonymous said...

na tanye , nie memg waterproof en ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails