Sunday, March 20, 2011

Seronoknya 3 Hari 2 Malam Di Langkawi

Hi Korang,

For sure korang mesti x perasan kan, yang aku pi bercuti last week. Ermm nampak blog berupdate je kan, padahal itu semua schedule post. hehehehehhehe


Ye, ktorg pi bercuti ke Langkawi je dengan all our family sebelah mak aku. Percutian keluarga katakan. Naik bas persiaran reramai, mak aku yang jadi event plannernya dah macam rombongan cik kiah plak aku rasa.Semua generasi ada, atuk nenek, mak sedara, cousin, anak sedara, cucu semua ada lah. Ktorg jalan jumaat malam dari Melaka then singgah amik members kat Sg Buloh then teruskan journey sampai ke Jeti Kuala Perlis pagi sabtu hari tuh. Ingatkan tak ramai orang masyallah ramai gile. Nasib baik semua dah booking so ok lah.

On 1st day tu, ktorg di bawak 'day tour' satu pulau ni. Tak banyak yang berubah but pembangunan semakin rancak. Dah banyak bangunan2 tinggi dan cantik dah kat Langkawi ni. Ktorg sempat singgah ke Makam Mahsuri, Beras Terbakar, Cable Car Gunung Mat Cincang, Tempat Gamat, Tempat Batik Jawa dan memacam lagi lah. Sampai petang 'day tour' tuh, masuk hotel je trus terbungkang kepenatan.


2nd day tu plak, kebanyakan masa di habiskan dengan lepak2 kat Pekan Kuah sambil mengabiskan duit dengan makan dan bershopping. Penuh van air laut tu lah dengan bag plastic Idaman Suri & Hj Ismail Group. Yang beli pinggan mangkuk lain, beli kuali mahal lain, beli set vantage lain, beli set correlle, vision ermm memacam lagi lah. Yang beli coklat sampai 3-4 beg pun ada.Mak aku pun sama gak, sibuk nak tambahkan koleksi set Vantage dia. Ishkk lotih betul lah..


Last day kat Langkawi, ktorg gerak pagi coz nak ke Padang Besar plak. Sambung shopping kat sana. Kat jeti Kuah, ramai gila manusia semuanya nak balik dah. Yang aku perasan beg ktorg nie dah beranak2 plak. Yelah pegi bawak 1 beg balik dah jadi 5-6 beg. Aku rasa nak meletup plak perut bas tu ktorg sumbat dengan bebarang kan.


Anyway, percutian family kali ni seronok sangat. Yelah dah lama tak kumpul reramai cam ni so memacam citer & gossip2 terbaru semuanya dapat tau. Hopefully dapat lagi pegi trip cam ni.

16 comments :

Sharinginfoz said...

tak sampai lagi sana, bila le nak pi

Isabella Iman Iskandar said...

Bestnye jalan2 satu family satu bas. Shopping lagi...!!!

Miza Yusof said...

wah! bestnya. miza pu pergi bercuti kat langkawi jugak. hehe

Ain Syuhada Mohd Hatta said...

amboi, sronoknya pi langkawi ngan mak. da mcm ibu la plak. x sah gi langkawi kalo x gi idaman suri. hee ;D

YobSumo said...

tengok jumlah beg je mmg dah tahu seronok. haha.

cutefroggie said...

lamanya katak_ayu tak bershopping kat langkawi..kena pegi nihhh!!

sw33tdarling said...

eehhh tak jumpa kakred kat sana ker....??

CikLilyPutih said...

@sharinginfoz
baik pegi ooo jejalan

CikLilyPutih said...

@bella
itulah memang best bising je all the way dlm bas

CikLilyPutih said...

@miza
la ye ke? bile tak jumpe pun

CikLilyPutih said...

@ain
hah itulah.. mesti awak jeles kan sebab tak dapat ikut

CikLilyPutih said...

@yobsumo
abis dah duit nie hehehe

CikLilyPutih said...

@ayu
ermm baik pegi ayu.. byk barang murah kat sana

CikLilyPutih said...

@amy
aku pegi awal seminggu dari dia lah.. itu yg x jumpe tuh

holidayrentalsmalaysia said...

wahhh..so exciting.can't wait for my trip to Langkawi in October.

next time you or your family go holiday around Malaysia, contact us for affordable holiday condo and resorts
Holiday Rentals Malaysia

Anonymous said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.