Sunday, March 6, 2011

Sarapan Pagi Yang Indah

Hi Korang,

Hari-hari cuti haruslah semua orang liat nak bangun kan. Eh, jangan cakap orang, aku pun sama lah. Cutilah katakan nothing to do. Nak buat apa pun malas, even nak kuar pi breakfast pun lagi lah malas. So kenalah masak apa yang ada dalam fridge untuk sarapan kan.

Buka-buka fridge tengok apa yang ada je then trus masak. So ini dia sarapan pagi ktorg untuk hari ahad ni iaitu

Kuay Teow Goreng

Resipi ini aku cilok dari blog K Ina KL iaitu resipi asalnya Penang Char Kuey Teow. Di sebabkan bahan pun nan ado so aku convert jadi kuay teow goreng. Betul kata k ina, kuey teow ni memang sedap kalau di campur dengan air rebusan udang. Sempat jugak lah aku buat stok ni, ala senang je rebus je kepala & kulit udang then aku modified letak sos tiram sket. Sedap wei.Aku letak udang banyak.



Lagi bertambah sedap sarapan pagi ktorg dengan seteko nescafe kaw kan. Terangkat beb. Korang nak tau lagi, sampai licin kuey teow semangkuk tu tau ktorg kerjakan. Nampak cam kuay teow goreng tapi rasa macam Penang char kuey teow okeh.  

Kalau nak resipi char kuey teow, korang click je kat sini. Apa nak resipi buat nescafe? Ishk tak kan korang tak tau kan.. Nak aku ajar? Nantilah..

Anyway, Happy Sunday Korang...

8 comments :

h4ni3 said...

pastu brekfas atas katil.. syiokk ooo
hehe

lily, sedap la macaroon cikmin tu.. try la

LiFe KaMi said...

pagi2 lagi dah sarapan best..:)
kak ina mmg byk resipi yg lazat2..

KiD said...

wahahahaa.. sedap enak dimakan di pagi ahad.. yeaayy
Kenapa Trafik Blog Makin Slow?!

Puan Isah said...

Wah, menyelerakan!

Happy Sunday Lily!

░♥si lampu neon♥░ said...

best kalau masak sendiri ni..puas =P


Jeng3x…
# Suami Kaki Pukul !#
# Buffered Earnings Nuffnang Edisi Mac#
# Akuarium Ikan Comel #
# Tikus Tinggal Dalam Rumah Diperbuat Dari Roti !#

sw33tdarling said...

kuey tiaw dan udang memang tak dpat dipisahkan.. tambah kerang lagi terangkat ummph umpphhh!

isabelle said...

laki aku kaki bihun.
tapi aku tengok kuetiau kau ni, dah rasa mcm tingin lak nak try buat..siap dgn air rebusan udang tu

Kancilbiru said...

tq for the info..hmmm tk penah try goreng letak air rebusan udang...boleh try la pasni..