Thursday, March 3, 2011

Nuffnang Premiere Screening Iam Number Four

Hi Korang,

Lambat plak aku update citer pasal tengok wayang ni ek. Yelah busy betul lah katakan.

Rabu lepas aku dapat lagi invitation untuk premiere screening cerita Iam Number Four. Ermm sapa bagi? Mau tanya lagi plak, Nuffnang lah. Mr Big cakap citer ni 'Den  Nombo Ompek'. Bengong tak?


Aku sampai awal kat The Curve, so sempatlah dinner kat Little Taiwan kan. Not bad jugak makanan dia, korean style. Sementara tengah makanan sampai, aku pi beratur amik tiket dulu. Ramai jugak dah beratur. Nasib baik kenal lah, Tikkos yang sentiasa ditemani oleh ibunya dan Elywen yang tengah menunggu datenya. Borak punya borak, Jackie pun sampai. So lepas dapat tiket terus turun bawah sambung makan balik.


Di sebabkan movie start dalam kul 9.30pm, ktorg sempatlah merayau dalam bangunan ni, dari atas sampai bawah. Just cuci mata je. Dah boring naik atas balik, then sambung borak plak dengan K Red. Muka cam letih je, yelah baru baru dari event Dato Siti katanya.


Eh, dah melalut banyak nie, sambung pasal filem Iam Number Four ni balik okeh.

Nah, layan sinopsis citer nie dulu tau.


Three are dead. He is Number Four. D.J. Caruso (“Eagle Eye,” “Disturbia”) helms an action-packed thriller about an extraordinary young man, John Smith (Alex Pettyfer), who is a fugitive on the run from ruthless enemies sent to destroy him. Changing his identity, moving from town to town with his guardian Henri (Timothy Olyphant), John is always the new kid with no ties to his past. In the small Ohio town he now calls home, John encounters unexpected, life-changing events—his first love (Dianna Agron), powerful new abilities and a connection to the others who share his incredible destiny.
 
Mereka ini datang planet asing untuk menyelamatkan diri dari dibunuh oleh musuh. Cuma ada 9 orang yang layak untuk menentang musuh dan juga membangunkan kembali keamanan planet mereka. Jadi Mamat yang no. 4 ni paling berkuasa di antara 9 yang lain. Dia kena mencari 5 lagi untuk bersatu menentang musuh. Kenapa 5 bukan 8 kan? So korang kenalah tengok citer, baru mantops!
 
Wei, best citer nie. Actionnya tak terduga. Korang kena berfikir sket lah untuk fahamkan karektor dalam citer nie. Ada sket romance lah. Suka kan korang romen2 nie.
 
Ok aku baru 4/5. Tapi itu dari pandangan contact lens aku yang power 600 ni kan. Tak tau lah korang.

Itu je..

8 comments :

hamzah ian said...

oh... kenapakah diriku ini slalu dpt citer tak best.. sob2.

Sharinginfoz said...

memang suka citer action

Dda Ly said...

seronoknye dpt tgk wayang...:)

meh ke rumah,
~farewell friends~
keep in touch ye..♥♥♥

BeaN MorENo said...

aku nak tgk tapi Nuffnang kedekut haha

Isaac Tan said...

hie lily!, nice meeting up with u on the I am number four screening! XD

Thanks also for dropping by my blog ya :)

aurikelsan said...

cite best2x..xsempat nk ngantuk.. ms sy g tgk kt tgv pyramid last saturday, audience siap bgun tepuk tgn lepas habis cerita

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... kena masuk dalam list must watch movie nie....

hen party said...

I should think it would also depend on how big the movie is. If it has big stars, and you've been invited, do you have some connection to someone involved with the movie production that would let you meet the cast?