Tuesday, March 29, 2011

Memanjangkan Kaki Di Sini

Hi Korang,

Aku selalu citer yang aku ni keje kat site. Berpanas, berhujan, bermatahari, berbanjir dan memacam lagi ber kan. Tapi aku tak pernah expose kan cam ne rupa tempat aku cari rezeki kan.

So latety ni, rajin plak aku ke site. Yelah selain daripada tengok stage yang Adibah Noor nak nyanyi esok, aku pi lah melawat building2 yang dah siap tu  kan. Kalau korang tengok confirm tak larat nak jalan kan. Yelah betapa luas dan besarnya kawasan ni.



Nampak cam kecik je chimney tu, tapi bila dekat2 oit nampak mendongak ke langit ooo. Ini adalah sebahagian daripada apa yang ada dalam kawasan kilang ni.


Ni plak dalam one of the bangunan2 besau tuh. Aku sibuk nau mendengar explanation dari one of the supervisor ktorg ni. Ni kawasan dia so dia citerlah apa yang ada dalam bangunan tuh.


Kat sini plak, one of the tempat yang agak merbahaya sket. Yelah banyak bebarang chemical kat sini. Ada special jambatan tau depan aku tuh. Ewah2 tengok sibuk jugak dia nak interframe kan.

Itu jelah nak citer, actually banyak lagi tempat aku nak tunjukkan kat korang but  tak boleh lah kang marah plak tokeh kilang tu kan.

So itu dia serba sket tempat aku keje kan, tak lah bersih dan cantik macam opis korang tu kan.

Oklah nanti sambung citer lagi lah

P/s: kelakar plak bila aku tengok gambo aku pakai helmet tu kan, kedepan sangatlah

8 comments :

aku ekynn said...

haha.. aku suka gambo tangan 'dia' interframe!. gambo no.2 macam menteri lawat kawasan kan?hahha.. i like!

Puan Isah said...

Remind mak isah of oil refinery tempat mak isah keje years ago dengan Sarawak Shell.
Helmet tu mesti pakai..untuk keselamatan :)

Thanks for sharing your work site Lily :)

Sumijelly said...

wah ko... dh ke site pulak..hehehe

Sumijelly.com

Lieynanilaz said...

best apa keje kat site daripada dok terperuk menghadap pc jerk...boring sehh...

♥MAMASYAZA♥ said...

tempat keja tak bersih/tak cantik pun takpa, janji kita happy, tu yg penting

KiD said...

ohhooo... masyuk keje boss nih.. tak pun CEO.. :)
Lawak Call Customer dari Shanghai

transformed housewife said...

wah menarik jugak kerja mcm CIl Lily ni. Mcm akk ni asyik kerja masuk dlm kelas je la.

phreak-id said...

Kerja sebagai apa ciklily?



Terbaru >KFC Famous Bowl >Review : Samsung Galaxy S >Download Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah, Khurafat, Kembar Siang, Sini Ada Hantu