Friday, April 5, 2013

It‘s T.G.I.F Mr Big Birthday Dinner


Hi Korang,

Actually Mr Big tak suka nak heboh-heboh sangat pasal birthday dia. So ktorg tak de celebrate mana-mana pun due to tak boleh nak cuti coz keje melambak-lambak kat opis kan.


Sudahnya malam tu pi makan kat T.G.I Friday kat Alamanda, Putrajaya. Yelah yang paling dekat dengan rumah kan. Nak pi Bangsar makan Chilis makan masa plak.

Order yang biasa-biasa je tak de pun special coz birthday boy ngidam nak makan kat sini. Padahal hari tu baru je melantak makan lamb ribs kat Tony Roma’s kan. Jawab dia itu lain, TGIF ni lain. Mana sama.

Ktorang order

Apptizer

Friday's® Pick Three-For-All



Boneless or traditional wings,  Fried Mozzarella, Loaded Potato Skins and Celery. Sedap + suka = makan selahapnya. kahakhak 

Main Dish


Beef Ribs


Ini memang favourite Mr Big. Dagingnya lembut, tolak dengan garfu dah terkeluar isinya.

Chicken and Shrimp


Aku makan ayam jelah. Senang mudah dan cepat nak abis. Daging ayam beso part dada kot. Letih nak mengabiskannya. Udang sedap, simple je sosnya

Desserts

Brownie Obsession®


Sangat terbaik dessert ni. Brownienya tak manis but bila di campurkan dengan aiskrim dan caramel pecan sos oit mantop ooo. Boleh kencing manis dibuatnya kalau makan selalu kan

Bila aku tanya nak kek lagi, jawabnya tak yah coz dah terlebih makan ni.




Simple je birthday boy punya celebration tahun ni, tak yah nak beria sangatlah. Lagi plak bila meningkat umur ni dia kata se simple as we could, kalau boleh nak buat doa selamat je.

Ok Insyaallah, next year kita buat doa selamat ye dear….



10 comments :

hazman aka species1980 said...

whoaaa... portion TGI nie memang besar betul.....puas hati makan sekali hadap....hehehehe

mama tisya said...

baru ek yg ribs ada onion ring..biasa mkn tkde...anyway happy busday utk mr big

cha said...

happy birthday to him. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki

tulah makin tua ni makin takde nk hadiah celeb bagai kan. ada org tersayang pun dh cukup :)

luqman zakaria said...

Happy birthday!

Hanif Idrus said...

Mr. Big memang selamba..hahahhahaha

Hanif Idrus said...

Tengok makanan dan gambar lupa lak nak wish Happy Birthday Mr. Big...

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

hoooo, sedap sedap, dah lama tak pergi makan sini

Ma'am IEDA said...

HB Mr Big! Moga panjang umur dan panjang jodoh korang , sweet couple!
Betul kata Mr Big, bila dah meningkat usia, mmg malas dah nak celebrate bagai...

Cik Kamoo said...

Cik Lily dok Putrajaya juga ke....

Amanda Suria said...

happy belated birthday to mr big...cik lily...biler nak plan dating ni?