Tuesday, April 9, 2013

Genting Charity Event 2013 @ Resorts World Genting Highlands


Hi Korang,

Hari tu kan aku dah citer pasal permainan terbaru THE WAVES kat Genting Theme Park kan, now citer pasal charity event plak.


Bila dapat jemputan semacam ni, memang tak lepas peluang lah walaupun time tu ada 4-5 event lain yang lagi best. Tetap Genting di hatiku tau !

Cam biasa naik bus kat dekat Wisma Genting tuh, nasib baik yang pergi ni semua dah kenal so boleh memekak-mekak dalam bus. Belum pun lepas area Toll Gombak, memasing dah ngorok siot betul. Diaorg ni asal naik bas je nak membuta kan maklumlah kena air-con kuat, dah macam bebudak plak aku tengok.


Sesampai je Ms Jq Lee (GENM WeCare Team) yang comey lote ni dah tunggu. Terus je ktorg di bawa ke First World Cafe untuk lite breakfast. Kat situ dijumpakan dengan mereka-mereka ni yang kurang bernasib baik ni.


Ada 3 persatuan iaitu:-

1. Myanmar Chin Student Organization – Kiwanis (80pax)

The Kiwanis club of KL works closely with several children’s homes and learning centres and one of them is the Myanmar Chin Student Organisation based in Taman Puchong Utama. They are using this trips to involve their Kiwanians and also Kiwanis Youth who will act as chaperons to these Myanmarese kids.

2. Pertubuhan Wanita dan Kesihatan, Kuala Lumpur (WAKE) 17 pax

The impact of AIDS on children and adults are both complex and multifaced. WAKE uses a holistic approach to the management of the children’s health and for the resident of the Homes. These children are HIV infected children and affected siblings who are abandoned.

3. PT Foundation (26 pax)

PT Foundation strives to be the most affective community-based organization providing information, education and care services relating to HIV/AIDS and sexuality in Malaysia. Each  day our 5 drop-in centers offer food, chelter, care and support to over 200 of the most marginalized members of our community.


Tujuan Charity event ni adalah untuk bagi mereka yang kurang bernasib baik ni merasai pengalaman menyeronokkan di Resorts World Genting dan juga di Genting Theme Park.
So ktorg semua having breakfast together beramai-ramai



Kemudian terus je First World Cineplex untuk movie screening. Citer ‘Oz the Great & Powerful’.

Synopsis of ‘Oz the Great & Powerful’.

Oscar Diggs (James Franco), a small time circus magician with dubious ethics, is hurley away from dusty Kansas to the vibrant Lad of Oz. At first he thinks he’s hit the jackpot-fame and fortune are his for the taking. However, when he meets 3 witches, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) and Glinda (Michelle Williams) who are not convinced he is the great wizard everyone’s been expecting. Putting hismagical arts to use through illusion, ingenuity and even a bit of wizardry-Oscar transforms himself not only into the great and powerful Wizard of Oz but into a better man as well.

Nasib baik belum lagi tengok citer ni. Kira layan gak la coz 3D kan. Citer bebudak memang best. Kira macam real sungguh. Good choice.



Abis movie dah tengahari pun, apalagi balik ke First World Café untuk lunch. Yeah.. makan sampai kenyang tak ingat. Ada sessi pemberian goodies pada 3 badan charity ni. Seronok betul diorg dapat hadiah kan. Walaupun peralatan sekolah tapi bermakna wei untuk diorg.

Lepas makan, apalagi happy time!

Masuk ke Outdoor Theme Park Genting.





First sekali, ktorg di bawa ke THE WAVES. Alah permainan terbaru kat dalam Genting ni. Rupanya launchingnya pada hari tu gak. Lepas je perasmian, team ktorg adalah yang first sekali dapat main. Mestilah seronok tak ingat. Berpusing-pusing, nasib baik tak terkeluar apa yang di bedal tadi.



Then semua bloggers ni bawak haluan masing-masing, yelah seronok benau nak main semua game kan. Aku +Mr Big+Ruby+Naim+Hanis tak delah hardcore nak main semua menda kan. So ktorg jejalan je dalam nie, kalau ada yang berkenan dan tak ramai orang baru lah main.







Jalan punya jalan dah petang dah pun. Lepak kat Starbucks sementara tunggu bas sampai.

Dalam bas, ermm semua pengsan yang amat.


Anyway thank you team Genting dan First World Hotel for this special invitation. Memang best ooo. Sambil berlibur sambil beramal kan. Hopefully kalau ada lagi event cam ni, jangan lupa jemput den dengan Mr Big yo…

CLP Notes : Tak teredit gambo tau kalau dah 400 keping shoot kan. Sakit jejari runcing yang manis tu tau.


7 comments :

Farah Waheda Wahid said...

wah happening dan sangat best! ^_^

azzey said...

bagus jg charity camgini..;)

Eliss Mie said...

aku ni jejak pun belum pernah kat genting tu apatah lagi nak main2..huhu

aku antara yg tak bernasib baik laa :p keh keh keh keh

Cindy Tong said...

i nak main wave lagi!

Kesuma Angsana said...

wah happening giler tu ! best ..

Amanda Suria said...

ni lagi best..end of this month SA akan bawak anak dara SA dating ke sini..

_NisaFuzi_ said...

Rindu nak pergi Event !!