Monday, April 8, 2013

WeChat Party 2013 @ Neverland Club KL


Hi Korang,

Apa WeChat tuh?


WeChat ni merupakan satu aps untuk kita berkomunikasi dengan kengkawan kita secara FREE, anytime anywhere asalkan ada internet line or data kat smartphone kita ni lah.


So bila dapat opportunity untuk ke WeChat Party ni, haruslah Iam no. 1. Sebelum kul 7pm lagi aku dah sampai, yelah takut tak de parking plak kan.


Sesampai je register dulu, then kemudian camwhore bagai. Hah amik ko gamba pepuas.


Ramai gak media yang hadir especially blogger lah kan. Nasib ramai yang kenal so tak delah jadi kera sumbang.



Sebelum event start, jom kita makan dulu. Walaupun nampak simple tapi sedap oo. Yelah memasing tengah lapar tuh baru balik keje kan.

So opening act ada dance performance. So sambil makan tu sambil tengok lah ye. Hah tergeliat badan diorang pusing-pusing bagai.


MC malam Rudy. Sekali tengok macam pelakon Jack Black. Dua kali tengok macam neighbor bawah rumah aku je plak. Walaupun dia cam tu, tapi dia hilarious giler beb.



So kata-kata aluan dari Mr Ponshu Yeung Vice President, Tencent International Business. Citer sket pasal WeChat ni lah.



Kemudian ada performance dari Vivian Chua dan Henley Hii. Sedap gak diorg berdua ni duet. Harmoni je rasanya.





Ok game time. 10 orang naik kepentas. Game macam ala-ala Venus Vs Mars. Jawab soalan pasal lelaki dan perempuan. Of courselah perempuan menang. Yeah, you go girls!


Oh ye lupa nak kasi tau, sambil event berjalan korang perasan tak skrin kat belakang tu. Itu lah WeChat apps ni. Tengok orang boleh share, komen apa yang diorg rasa event malam tuh. Hah, memacam lah yang bebudak ni tulis.




Ada performance lagi, tup-tup Awi Rafael keluar. Aduiyai. Best giler wei.  3 lagu dia nyanyi. Best tuh coz boleh nyanyi sesame sekali. Dah macam konsert plak.


Ada game lagi, satu gak 10 orang pemain. Jawab-jawab soalan gak. Ada yang senang da nada yang susah. Pemenangnya dapat iPad tuh. Jeles aku…


Last sekali ada lucky draw. Eh, tersangkut plak nama aku kan. So dapat lah headphone BEATS ni. Mahal tu kata Mr Big. Kira oklah, rezeki malam tuh.


Thank you WeChat coz sudi jemput aku malam tuh. Enjoy sangat lah!

Korang,


Mehlah install WeChat apps ni. Semua smartphone tak kira Ios, Android, Symbian, Blackberry dan Windows phone boleh tau. Lagi plak FREE je download dan install tuh


Untuk info lanjut, korang boleh layari laman  :

Jom WeChat!

Some pics credit to google.com

7 comments :

nanieybarnieylurviey said...

penah install thun lepas.. tp da uninstall.. mcm nk install balik je..

happening nye!!!!!

Sop said...

x dapat hadir sbb hari skolah (kerja)
awal plak start.. hehehe

hazman aka species1980 said...

we chat best sebab boleh video call... dan paling penting line tenet kena bagus

Rasp said...

makin lama makin canggih...
event pun happening...

mama tisya said...

sronok dpt p event and bertuah plak dpt adiah..wechat tk install lg

Amanda Suria said...

macam menarik jer..nanti donlod la..

Hafiz Rahim said...

Dalam banyak2 bantal wechat paling best..hehehe