Thursday, June 28, 2012

Pasar Ikan Bakar @ Awana Genting Highlands


Hi Korang,

Teringat aku citer pasal Pasar Ikan Bakar ni kan. Rasanya belum citer kat korang lagi ni. 


Ye memang ada Pasar Ikan Bakar ni bukan pasar biasa tapi satu restoran terletak di dalam kawasan Awana Genting Highlands ni.




Berkonsepkan Seafood Barbeque Buffet ko. Haruslah sedap kan. Ada pelbagai jenis ikan, sotong, udang, daging lembu, kambing ayam dan memacam lagi lah. Oit memang nampak fresh je daging2 nie semua.







Eh, ada jugak makanan lain seperti salad, kerabu, nasi lemak, lauk-pauk, kuih muih, desert memacam kaler dan air pun sedap gak lah. Aku siap tapau balik teh tarik, memang kaw teh tariknya.


Restoran nih katanya menerima tempahan lebih kurang 40 orang kira kalau korang datang setakat 3-4 orang tu memang takkan merasa  laa makan kat sini ye! Yang penting kene buat tempahan dulu, kalau walk in memang tak dapat jek!






Seating arrangementnya memang unik. Macam makan kat restaurant jepun. Meja rendah dan kene duduk bersila. Tapi yang aku suka tuh alas tempat ktorg duduk tu boleh bersandar,so maknanya sambil makan sambil baring2 gitu hehehehhehe mane tak gemuk kan


Pasar Ikan Bakar
Awana Genting Long House
Awana Genting Highlands Golf and Country Club
03-6101 3015 ext: 53020/7605 (9:00am - 5:00pm)

Aku kalau ade duit lebih sket memang aku nak ajak korang makan kat sini, memang sedap dan memuaskan hati sungguh.

Korang, jom pi makan kat sini nak tak?....


9 comments :

Mooniqueen said...

Harga berapa CLP...

daydeck86 said...

jom ko bunjer ekk
ehehehheeeee

Mila@Rimbun said...

pernah pergi.. tapi rasanya at that time ikan n all the seafood tak fresh lah... ayam n daging tuh biasalah

Boni JLL3 said...

iskh.. tak pernah tau pulak kat genting ada pasar ikan bakar ni.. wah.. menariknya

Marina said...

wah...ade ye tempat macam ni kat genting...dah lama tak gi genting

Bella Enveeus said...

yeah pernah try tempat ni masa competition MSS thn lepas. best sangatttt.. food nya lazat dan decor very nice.. kalau lepak2 dengan group of friends memang best kan.. :)

phreak-id said...

Kosnya berapa lak?


Terbaru >Astro On The Go Party >Free KFC Voucher dari Butik Wanita Anggun >Forget About Spiderman. I Can Be a Better Superhero

hazman aka species1980 said...

makan ikan bakar ngan nasik lemak memang best la beb....

Afasz said...

sedap nye kak ....nyum nyum