Friday, June 22, 2012

Makan Ala French @ Levain Boulangerie And Patisserie

Hi Korang,

Masa aku nak pulangkan Samsung SIII yang aku dapat buat review harituh kat blogger Yuki, ktorg dating kat Levain Boulangerie and Patisserie ni. Mulanya janji tempat lain tapi jumpa tempat lain.  


Teragak-agak jugak aku nak mencari tempat ni dan bila dah jumpa la rupanya dekat je kat jalan Tun Razak ni cuma dia terlindung sket di belakang Wisma Technip tuh.


First impression masa masuk ke café ni ermm macam kat French. Decoration memang totally ala French dari segi table arrangement, view, food counter dan memacam lagi lah.  Kat sini korang boleh having breakfast, lunch, hi tea dan dinner sekali coz semua menu ada anytime korang datang kan.


Yang best tu, diorg ni menjual segala jenis roti, kek, coklat, pastries, macarons yang di buat sendiri. Memang betul-betul homemade lah kan.

Chocolate PuddinG

Fresh bread

Macarons berwarna warni

CHocolatessssss

Mix Fruit Parfait

Pastries

Roti laGi

Salad segar yang yum yum yum

Borak-borak kejap pasal SIII dan a few women things dan the rest tuh aku duk bantai ambik gambar je sebab cam suka sangat café ni.

Anyway tak sempat nak breakfast pun sebenar coz dah lambat masuk office so aku tapau segala jenis roti, kek, macarons, sandwich, salad yang aku minat. Teruk kan, napsu membuak betul bila tengok segala yang indah dan nampak sedap untuk di makan.

Kalau korang tengok penuh meja pantry aku dengan makanan dari Levain ni tapi tak sempat nak amik coz semua aku melantak tak henggat kan.

Hah korang suka lah tu tengok menda makan yang sedap kan, meh check it out kat sini ek



Levain Boulangerie and Patisserie @ Off Jalan Imbi, Kuala Lumpur

No. 7, Jalan Delima,
55100 Kuala Lumpur, 
Malaysia
Tel No.: 603-21426611
Business Hour: 7.30am-9pm

Itu lah dapat jamu mata je dulu, nanti bila weekend ada free time rasanya baru aku leh heret Mr Big ke sini. Dia memang suka makan roti-roti yang pelik tapi sedap ni.



5 comments :

ellaNadj said...

saya tengok pon tergoda kak...

Mooniqueen said...

Aduhhh sedapnya CLP? Dessert tu yg best...

SURIA AMANDA said...

nampak mcm best..harga best tak kak?

Nurul Akmal said...

wahhhh semuanya nampak sedap..

Cahaya Kita said...

my fav place... semua sedap