Thursday, June 7, 2012

Chill Out @ Hai Peng Kopitiam Kemaman


Hi Korang,
Ingat lagi tak citer aku pasal aku pi holiday ke Kijal Terengganu hari tuh. Ye aku tau dah lama but now aku ada free time untuk citer kat korang kan.

Masa ktorg singgah ke Hai Peng Kopitiam ni bila ktorg on the way nak balik ke KL. Masa tu dah kul 2++ cam tu lah, so orang pun tak ramai sangat. Singgah lah minum sekejap kan.
Masuk Jalan-jalan cari makan tuh


Dah nama pun kedai kopi, haruslah menjual kopi, roti bakar, nasi lemak dan kuih muih. Tapi kat Hai Peng Kopitiam ni siap ada western food lagi tau. Sangat menarik. Ktorg tak cuba pun coz tak nak buang masa sangat.

Meh check it out apa yang ktorg sempat bedal
Aku minat Kopi O Ais tau. Peminat No. 1

TepunG Pelita yanG da tinGGal satu je, aku pau kat Uzair

Nasi lemak sedap

Roti bakar kaw kaw

FrencH Fries denGan special Gravy


Menarik kan. Itulah kopi dia memang sangat sedap. Baru aroma kopi yang harum tu menusuk terus ke hidung aku.

Hai Peng Kopitiam ni juga ada menjual serbuk kopi, kopi segera, kopi 3 in 1 keluaran diorg sendiri. Banyak gak produknya. Ingat nak beli tapi bila dah syiok snap-snap gambar terus terlupa kan.
Nak singgah, meh check it out here:

Hai Peng Kopitiam
3753 Jalan Sulaimani
Chukai, 24000 Kemaman
Terengganu
Business hours: 6.45am – 6pm
09 – 859 7810

Itulah lain kali kalau nak ke Kuala Terengganu, may be aku mesti singgah ke Hai Peng Kopitiam ni lagi.Rasa cam tak puas makan hari tuh kat sini.
CLP notes : Terus lapo masa buat entry ni lah 

7 comments:

Errah said...

rindu nak makan tepung pelita...

CLP..nasi lemak tu kawam mama i yang buat...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahhhh 1 lg kopitiam yg muncul..

Boni JLL3 said...

wah!! terasa lapar tiba2 bila tgk gambar nasik lemak tu

Mohd Ilham said...

Aku duk Terengganu pun x pernah pergi sana...nice share.. nanti ade masa boleh aku lepak sana

Eliss Mie said...

hubby pun suka minum kat sini. x pernah masuk pun even belajar kat area situ dulu :p

hazman aka species1980 said...

Kopi o tu memang sempoi la beb....gaya macam minum bubble tea pun ada...

Sharidawati Shahrudin said...

nasi lemak tu nampak sedappppppp sangat3x... la cik lily :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails