Wednesday, June 27, 2012

Afternoon Hi-Tea Party With WWW.RabiatulAdawiyah.Com


Hi Korang,

Weekend lepas sebelum ke Astro On The Go Party kat The Pool KL, aku ke My Bazaar Scott Garden untuk merai Hi-Tea dengan ex-roomate aku for Genting event siapa lagi kalau tak www.rabiatuladawiyah.com kan. Rupanya dia lagi lama blogging dari aku tau, 9 tahun tu hebatlah kawan.

Dahla first time ktorg ke Scott Garden ni, korang tau lah Mr Big kan. Kalau tempat2 pelik2 ni dia cam grumpy sket nak pi takut sesat lah, tempat tak best itu lah ini lah, memacam aku nak jawab. Nasib baik senang plak ke sini dari umah aku.


Sesampai je tuan tanah pun baru sampai gak, tengah elok susun makanan kan. Terus aku jadi lapar, yelah lunch pun belum lagi kan. Meleleh air liur dibuatnya kejap tau.

Majoriti yang datang bagi sokongan semua yang aku kenal cuma ada a few je muka baru so apalagi tak reti-reti nak buat networking ke


Ok tuan punya www.rabiatuladawiyah.com bagi ucapan. Langsung tak yah berprotokol, sempoi giler. Ktorg duk bantai gelak je kan. Then ktorg dapat goodies bag, ada memacam dalam tuh siap ktorg tukau2 lagi kan memang dasar tak tau malu betul. Nasib baik majlis geng sendiri, kalau majlis orang lain memang dah kena hentam kan. Ruby, ko jangan nak marah ek nanti lekas tua baru tau.

Ok its makan time, aku memang ambil untuk aku je coz Mr Big pandai bawa diri kalau pi majlis orang ni. Tak yah aku nak hidangkan ke amikkan, semua dia buat sendiri so sempatlah aku bergossip2 dengan geng2 blogger yang lain kan. 


Rendang ayam mak Ruby memang sedap, bertambah aku makan oo sampai ada ramai orang ingat dia berniaga kat situ kan. Memacam ada sandwich, cucur udang, nasi impit kuah kacang, karipap.

Abis makan, shopping time lah. Hah, ramai terus hilang time nie. Mana taknya mata semua kat baju, aksesori yang tergantung2 kat situ kan. Siap shopping maruku sekali ok. Bloggers anak dara yang kekurus ni bukan main lagi beli baju tak hingga. Maklumlah dapat voucher RM10 dari goodies bag tu.


Aku tak beli apa pun. Beli spek hello kitty dengan cincin2 yang comel sesangat. Sampai Mr Big cakap dah macam budak sekolah pun ade bila dia tengok aku pakai spek tu kan.khakhakhaka

Ktorg antara yang last2 balik temankan dia kemas2 kan.


Anyway terima kasih kepada Ruby yang sudi menjemput ktorg ke Hi- Tea yang comey nau ni. Simple tapi meriah sangat.

All the best kepada Ruby dan keep on blogging ye!



8 comments :

mommyNadia said...

Heibat betul Ruby,dah siap buat hi tea..cayalah!
hmmm..bila hi tea Cik Lily plak ni ;)

Eyriqazz said...

kalau eden buat hi tea,agak2 ada orang nak datang tak?hahaha...

daydeck86 said...

ko dah tak reti2 nak ajak aku skang kan nok... ahahhahaa

Nurul Akmal said...

Masih teringat lagi dekat rendang yg sedap tu... :)

Anis Athia said...

kak lily, nice to meet you..spec tu memang comel lah ^_^

Boni JLL3 said...

waw!! macam menarik je ni!!

hazman aka species1980 said...

whoaaa...makanan nampak best gak... goodies pun banyak....

Afasz said...

untung la... >_<