Friday, June 8, 2012

Aku Tak boleh Menulis Kalau


Hi Korang,

Aku tak boleh menulis kalau
Gambar kat laptop lain, press release dalam kereta

Aku tak boleh menulis kalau
Dear, meh teman i tengok tv ni, meh tolong garu kat belakang ni

Aku tak boleh menulis kalau
Lily, i nak your premalink entry within 2 hours ye

Aku tak boleh menulis kalau
Kain baju aku tak berbasuh lagi, masak pun belum kan.

Aku tak boleh menulis kalau
Handphone asyik berdering kring krang kring krang kan

Aku tak boleh menulis kalau
Oit jom borak kat whatapps, ada citer baik punye nie.

Aku tak boleh menulis kalau
Movie best kat channel ABO952,953, HBO 431, Star Movie 433, citer cina 309, memang tak jadi keje

Hah itu lah dia kan


Ingat senang ke nak menulis. Mesti ada inspirasi, idea, material dan memacam lagi. Kalau aku kena paksa memang tak menjadi lah. Semua yang ditulis pasti tak kena dan akhirnya aku tutup blog dan main game fruit ninja kat IPad lagi best, release tension sket

Itu kalau aku lah kan

Kalau korang plak cam ner? Time bila agak-agak yang korang tak boleh tulis kan. Meh story mory sket kat aku ni. Mana tau kot-kot leh jadi pedoman plak kan. Sharing is caring kan kan kan…

Ermm..




6 comments :

AlyzaFisol said...

sye suka menulis bile time sye tengah happy...so akan menulis dengan lebih sempoi lagi, kalo tak, ayat skema kuar sebijik2...sungguh tak best...

sarah mohamad said...

Kalau saya, saya suka menulis IF ada bahan. Contoh gambar etc. Dan kalau menulis time banyak idea adalah time awal pagi :)

Boni JLL3 said...

saya kalau tak korek hidung dulu, mesti tak boleh menulis. dah jadi habitat agaknya

ak yuyunz said...

ada masa, idea berkoyan-koyan datang.. ada masa, takde hapa pun dalam kepala.. :S

Marya Yusof said...

Hola CikLily,

Topic yg menarik & jawapan yg sweet ...hehehe...

Alasan yg lebih kurang samalah kite...

Kena tunggu keadaan tenang baru boleh menulis :))

hazman aka species1980 said...

aku tak boleh menulis kalau PERUT LAPAR ....