Friday, January 27, 2012

Sedapnya Mengata

Hi Korang,

Sepanjang 5 tahun aku kawin dengan Mr Big ni dah memacam menda ktorg lalui. Suka duka memang banyak lah. Tak kurang jugak orang mengata belakang. Lebih-lebih lagi bila bercerita pasal anak. 

Semua orang tahu yang anak tu adalah kurniaan tuhan. So tak boleh lah aku duk paksa2 mintak kan. Kang jadi lain plak. So cuma boleh berdoa doa doa doa dan doa setiap kali solat.

Cuma aku terkilan sket dengan orang-orang yang ada di sekeliling aku ni. Diorg ni non-stop duk mengata ktorg berdua pasal hal anak ni. Yang best orang2 yang paling rapat dengan ktorg tu which is family member ktorg sendiri. Memang dah lama orang tu duk perli2 ktorg berdua ni, sampai ada satu ketika tu Mr Big dah macam give up untuk jumpa semua sedara-mara sebab takut bertumbuk plak kan.

Ye, bukan pompuan yang mengata tuh but LELAKI. Aku sendiri pun macam tak caya gak but bila dah duk diperli2 setiap kali jumpa, rasanya kalau tak di sebabkan hormat kan maklah tuh aku sendiri yang tumbuk mulut dia tuh kan.

Orang tak tau apa yang ktorg lalui, sangat pedih.

Hopefully orang tu ada rasa tanggungjawab dengan apa yang dia buat. Tak yah nak mintak maaf dengan ktorg berdua but mintak ampun dengan yang kat atas tu ek.

Bila tengok orang lain main dengan anak-anak, suddenly rasa hiba tu datang.. Kecian kan..

CLP notes : rasa  malu gak bukak pekung sendiri but hati ni dah tak tertahan rasanya




18 comments:

cik chinta said...

sbrla kak. kwn kt pn cmni gak. lg ksian sbb kn ckp direk dgn mentua depn ipar2.

Jard The Great said...

huhu.. aku lak diperli sbb tak kawen2 lagi. =p

kak ina kl said...

mulut manusia memang macam tu..bersabarlah lily..insyallah ada rezeki nanti.

aiseyman gi gak muar tapi cuma beli pes ..sebab dah kenyang makan kenduri

Ma'am IEDA said...

Sabarlah...Insyaallah ada la rezeki tu nanti. Kitorang pun penah kena jugak dulu... Biasa la, mulut orang kan... Kekurangan orang mmg diorang nampak, tp diri sendiri, buat-buat x nampak plak kan... Jangan give-up berdoa pada yang Esa...

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Sabar je la Ms Lily
Manusia memang camtu
Belum dapat baby bukan sebab apa
Rezki belum ada kan...
Kalau nak ikhtiar, cuba baca entry saya ek...
Amazing Premium Beautiful

lunaticg said...

Biasalah tu manusia. Hal orang dia plak yang lebih. Cakap jer berdepan dengan dorang elok-elok.

Anak Perak said...

tu laaa...blm kahwin, ditanya bila nak kahwin.dh kahwin, dtanya psl anak..dh ada anak 1, ditanya, bila nak tmbah anak...x kan habis punyaaaaa!

bersabar je la ciklily...:)

akuzle ayu said...

antara sebab ank muda tak suker g gathering sedara mara.. sbb inilah... sedara yg konon sedara bermolot longkang... dh mengata x teringat ALLAH itu ada. sesungguhnyer bola n roda itu bulat kan3? bila giliran depa kena taik ayam, baru depa tau...yer dops? hahahhaha... mendalam sungguh neh...aku hope komen aku neh x syok sendili....ahahahahahha

Citamok said...

Always pray for both of you...Insya ALLAH...Allah ada bersama kita...jangan hirau apa orang nak kata ekk...ini semua dugaan kita...

KiD said...

beb.. nanti leh kita story mory tak? mana tau...

Kujie said...

org beriman tahu dan sedar pada Qada dan Qadar , tahu hal anak tu urusan Allah, patut dia lebih memahami sensiviti orang lain.

Anonymous said...

mmg org camtu mmg menyakitkan hati org je tau..main boh ajer..saya faham perasaan awak sbb saya pun melalui benda yg sama..cepat atau lambat itu kerja tuhan..kalo dah xde apa nak buat..dah takdir..dah 5 tahun kawen saya xde zuriat dan takkan ada pun..jd saya adopt..dah 2 tahun pun...bukan untuk tututp mulut dorang yg tak abis2 nak speku org..dapt yg sorg ni pun depa kata..aik sorang je baru??bila nak tambah lagi??so kesimpulannya pedulikan lah org2 tu sbb kalo sampai bila pun nak dgr cakap2 org kita yang strees...saya doakan yg terbaek utk awak..sbb hanya org yang ada masalah gini saja yg memahami..bykkan bersabar dan berdoa..dan jgn lupa usaha..kalo dah x bole sgt,,kita redha kerana Allah tahu apa yang terbaek utk kita..w'lam...

Anonymous said...

saya td bg komen..tp mohon xyah publish la ye..itu cuma pandangan peribadi sahaja..terima kasih cuma perbanyakkan usaha dan doa..saya doakan terbaek utk anda berdua..

Anonymous said...

saya td bg komen..tp mohon xyah publish la ye..itu cuma pandangan peribadi sahaja..terima kasih cuma perbanyakkan usaha dan doa..saya doakan terbaek utk anda berdua..

Anonymous said...

saya td bg komen..tp mohon xyah publish la ye..itu cuma pandangan peribadi sahaja..terima kasih cuma perbanyakkan usaha dan doa..saya doakan terbaek utk anda berdua..

Anonymous said...

saya td bg komen..tp mohon xyah publish la ye..itu cuma pandangan peribadi sahaja..terima kasih cuma perbanyakkan usaha dan doa..saya doakan terbaek utk anda berdua..

Anonymous said...

saya td bg komen..tp mohon xyah publish la ye..itu cuma pandangan peribadi sahaja..terima kasih cuma perbanyakkan usaha dan doa..saya doakan terbaek utk anda berdua..

Hazey said...

Lily
Biar jelah, susah nak kawal mulut orang, cuma orang yang faham je takkan sentuh hal2 ni.. I know that feeling coz Im too masih menanti2 sampai sekarang.. tapi Allah swt yang tentukan segala-galanya.. Harap Lily n Mr. Big sabar.. tak semestinya ada anak kalian akan bahagian.. tumpang kasih dengan anak2 buah pun boleh juga..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails