Tuesday, January 17, 2012

Lunch @ Restoran Beriani Ambok, JB

Hi Korang,

Aku ni pi makan memana pun mesti nak amik gambo. Sampai Mr Big cakap kalau tak senang gak berblogging ni tak tau lah kan. Tergelak2 aku dengar bila dia cakap cam tu.


Ktorg makan kat Restoran Beriani Ambok kat Larkin JB ni masa honeymoon bulan lepas. Sambil nak masukkan duit kat bank rakyat depan restoran ni, tu yang terus singgah tuh. 

Dah nama pun restoran beriani kan, so tak kan lah ada jual western food plak kan. Disebabkan time tu dah pukul 2.30ptg so kebanyakannya semua dah abis so tinggal beriani daging dan ayam. Aku pilih of courselah beriani daging, then Mr Big pun ikut sama order gak. 


Not bad jugak rasanya, sedap memang betul2 ikut selera tekak aku. Kuahnya pekat, terasa bau beriani kat nasi dia tu kan. Aku siap tambah nasi lagi dengan papadom coz tak cukup.


Of courselah minum mesti sirap bandung kan.


Anyway, kepada sesapa nak singgah ke sini, restoran ni kat Larkin Perdana. Dekat belakang balai polis Larkin. (Dulu tanah kosong je, now dah memacam ado)



12 comments:

POSH76 said...

bess..kalu pi johor leh terai!!

myvitrd said...

nama kedai unik..biasanya kalau guna nama AMBOK tu .. mesti orang BUGIS.. heheeh.. Sedapnya beriani

hazman aka species1980 said...

menarik gak nie ....patutnya ko kena kasi yang nie blogger ...sure dapat FREE MAKAN...hik3x...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terus terasa nak makan beriani. jauh nyer nak kena pi jb :p

Thristhan said...

Wow, nampak sedap tu :)

JMR said...

papadom skeping, mmg le cik lily tak ckup..kihkih:-p

CikLilyPutih said...

@POSH76
itula, baik cuba ek

CikLilyPutih said...

@myvirtd
ko balik pontian leh la try kan

CikLilyPutih said...

@hazman
alah malas la aku, kang glamer dr ko plak kan hahahahaaah

CikLilyPutih said...

@elismie
alah ko pi mkn beriani power kat seksyen 13 tu ek.. sedap gak

CikLilyPutih said...

@jmr
memang pun, x cukup aku tambah lagi sepinggan

Papa-NtiQ said...

selalu gak pegi larkin perdana tp x perasan lak restoren nih. nnt saya singgah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails