Wednesday, January 11, 2012

Sessi Panah-Memanah Di Lapang Sasar Bintang

Hi Korang,

Memang tak sangka dapat jugak aku cuba aktiviti memanah ni, thks to pekerja MAS terlampau yang sudi ajak aku pi main menda alah ni. Ek bukan aku je, geng #GTBMY yang lain pun ado jugak.


Abis je food review kat Starhill terus ktorg main kat Start Archery @ Times Square ni. Dekat je kan. Naik je tingkat 5, sama level dengan bowling alley, sebelah Sushi King. Disebabkan voucher yang Hazman beli tuh rupanya ada 78 anak parah kena shot, jawabnya aku start dulu lah kan. Maklumlah dah tak kuat kang lambat plak abis.


Kiranya ini first time aku pegang bow and arrow ni. Boleh tahan jugak beratnya. Rupanya bow ni ada berat yang sesuai untuk lelaki dan perempuan dan kanak-kanak, bukan semuanya sama je berat. Memula adik yang jaga tuh, ajar cam ne nak pegang bow, nak masukkan arrow, tangan kene lurus, mata kiri kena tutup, tengok dengan mata kanan, kepala tegak cam biasa dan tarik sampai pipi.


Masa first time tarik bow tu, mengeletar tangan coz boleh tahan berat gak lah. So first arrow memang menyasar kuar dari bulatan score tuh. Lepas 3-4 shot tuh, tangan dah stable dan point untuk memanah tu dah boleh nampak. Terus jadi seronok lah gamaknya kan.


Rasanya aku berjaya abis 78 batang arrow tu dalam masa 1 jam gituh. Hebat tak hebatlah kan coz ada org lain tu lagi handal dari aku. Ok jugak lah main kat sini coz orang tak ramai cozy je. Bila penat memanah duduk kejap borak-borak then sambung balik memanah. Staff pun friendly senantiasa tengok je apa ktorg buat sambil tunjuk ajar kan (cuma supervisor je kureng skett, maklumlah supervisor kan mana nak buat keje2 kutip arrow ni)

Penatnya bukan main lagi, kalah main bola tampar ek. Peluh mencurah2 turun walaupun dalam air-con but ermm bersenam uollss.


Anyway, thks to food blogger ni yang sudi banjer ktorg reramai ber jimba ke sini. At least rasa jugak pengalaman baru kan. Totally best. Kalau ada mende baru lagi jangan lupa ajak aku tau.

Ahli #GTBMY yang datang :  Hazman (pembeli voucher a.k.a tukang banjer), Jamar & Cik Nunu, Daydeck86 and Anak K Ina KL.


CLP notes : Tangan kiri dah start lenguh2 dah, nasib baik minyak gamat ado. Nak paksa gak Mr Big urut. 



8 comments:

kak ina kl said...

nasib baik tak join sebab tangan dah tak kuat aaa

Kamsiah said...

salam kenal clp..
dah lama 'dgr' nama..kat blog kak ina kl..ari ni baru berpeluang menyapa..

madammondoq said...

uish... dasyat! i tak pernah memanah2 ni kak...

KiD said...

syabas.. syabas.. teruskan berlatih.. :)

hazman aka species1980 said...

no problem beb...aku rezeki dan masa lapang aku ajak ko layan menembak pulak...

Myvitrd said...

wah macam panahan asmara je.. hehehe

the::bored::sha said...

gulp! hebatlah cik lily... sha penah teman enchek hubby p main game ni kat sunway pyramid..ms tu time preggie.. tp x pena try la.. huhu

Anonymous said...

wow..bestnya..kalau nak masuk ni kena belajar memanah ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails