Saturday, January 21, 2012

Dah 15 Tahun

Hi Korang,

Mr Big balik tadi, terus cari aku tunjukkan duit emas yang dia dapat. Mati-mati aku ingatkan duit baru yang sekarang ni tengah duk heboh-heboh Bank Negara kuarkan tuh.


Bila aku pegang duit ni, apsal plak cam lain je aku tengok. Siap casing-casing bagai. Then ada lambang PB plak. Lagilah aku musykil kan. 


Rupa-rupanya dia dapat award coz dah 15 tahun service dengan bank menara pensel ni kan. La aku ingatkan apa tadi. Memang pure emas duit tuh. So ktorg pi lah gatal tanya kat kedai emas tadi, kalau nak jual berape diorg nak amik kan. Then korang agak berape? Boleh dapat dalam RM1.8k tuh. Mr Big kata tak per lah simpan je duit ni buat kenangan, penat keje bertahun-tahun kan

So congrats to Mr Big, semoga keje lebih rajin lagi ek. Mintak2 tercapai juga hasrat aku nak beli Volkswagen Polo untuk pi pasar ek. 

CLP notes : Bekerjalah kito sekueknya....


20 comments:

Bella Enveeus said...

Yes.. Mari kita bekerja dan semoga mencapai kejayaan cepat supaya boleh retire awal! Woohoo!

Mooniqueen said...

Betul tu simpan je buat kenangan...

Ma'am IEDA said...

Tahniah Mr Big... mcm skrip citer P.Ramlee,'selagi belum tutup mata, keje, keje, keje...' hohohooo

hazman aka species1980 said...

menarik gak nie....kalau tunggu skit sure harga emas melambung tinggi balik nie....

khairul abdullah said...

Wahh...quarter ounce memang leh dapat dalam 1,200 ke atas. Saya baru jual syiling emas (krugerrand) saya sekeping (1 ounce) dengan harga 1700 euro atau RM6,800. Untung ada syiling emas ni.

Semoga impian nak pakai Polo tercapai. Aminnnnn.

Eyriqazz said...

congrATZ...mesti rajin kerja ni...

ShashaCahaya said...

Kalau jual ok gak tuh ;)

MaryaYusof said...

Salam Ciklily,

Hola!

Tahniah3x... 15 thn lama tu... mesti bonus pun byk kan... sy doakan moga dptlah kereta idaman ciklily tu... best2 ;)

daydeck86 said...

cayalah mr big lagi 5 tahun leh jadi ceo menara pensel tu wey

abang ensem said...

Tahniah Mr Big

CikLilyPutih said...

@bella
yesza.. retire awal boleh pi bercuti kan

CikLilyPutih said...

@moniqueen
itulah, sayang nak jual lah

CikLilyPutih said...

@Madam Ieda
itulah, kejelah kite sekueknya

CikLilyPutih said...

@hazman
itulah, peram dulu kaw2

CikLilyPutih said...

@khairul abdullah
itulah, klu emas naik lagi barulah fikir nak jual kan

CikLilyPutih said...

@eyriqazz
bukan setakat rajin, sampai x nak balik lah kan

CikLilyPutih said...

@shashacahaya
dia nak simpan katanya

CikLilyPutih said...

@marya yusof
itulah tengah nak kumpul duit beli kete pi pasar tu kan

CikLilyPutih said...

@daydeck86
klu dia jadi CEO menara pensel tuh, aku belikan ko kete pi pasar tu ek

CikLilyPutih said...

@abang ensem
bro bile plak nak dapat cam nie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails