Thursday, January 26, 2012

Sarapan Dengan Mee Bandung Abu Bakar Hanipah Muar, Johor


Hi Korang,

Aku kalau time cuti panjang ni mesti berjalan. Tak kira lah dekat je jauh ke janji berjalan. Kali nie ktorg balik Melaka je dekat. Mak aku pun tak de lah memekak sangat sebab x balik. Bagi nak tutup mulut mak aku, ktorg bawak dia pi jejalan ke Muar belanje dia makan mee bandung.


Sebenarnya nak jumpa kawan aku yang duk kat sana sambil ada bisnes Tupperware sket kan, so dia bawak ktorg makan mee bandung yang sedap kat Muar ni kedai Mee Bandung Abu Bakar Hanipah. Betul-betul kat tengah town Muar ni.


Parking kat jalan ni payah sket coz jalan besar, banyak kereta lalu lalang kat sini. Nasib baik masa ktorg sampai tu ada 2 parking kosong terus je park depan kedai.  Orang punya ramai so ktorg tak dapat duduk dalam kedai, duk kat kaki lima kedai je.


Actually kedai nie kedai cina Restoran Wah San but tokeh kedai mee bandung nie berniaga kat situ. Ada jugak orang jual sate sekali. Tokeh cina tu apek & nyonya tua yang speaking melayu muor berabuk sekali sket pun tak de slang cina.


Apalagi sesampai je terus order Mee Bandung dengan Sate. Tak sampai 10 minit semua diorg dah anto. Memang pekat nampak kuahnya. Rasa udang kering dan udang basah memang terasa betul. Telur 2 biji tuh. Ada sayur-sayur sket. 


Aku sampai bedal 2 pinggan, maklumlah pagi tu memang purposely tak nak breakfast kat umah. Sepinggan rasanya RM3-4 kot. Bukan aku yang bayar kan. Hahahaha

Anyway kalau korang nak rasa kesedapan mee bandung Abu Bakar Hanipah ni, check it out kat sini.


Kedai Mee Bandung Abu Bakar Hanipah
Restoran Wah San
9A, Jalan Abdullah, Muar, Johor.
(Dekat sangat dengan Maybank Muar)
7.00pagi sampai 4.00 petang

Betul lah orang cakap mee bandung kat muar ni sedap tak macam kat tempat lain. Dah memang asal mee bandung kat Muar kan. Of courselah sedap tak terhingga.

CLP notes : Nampak sangat aku buruk melantak kan, sekali 2 pinggan leh bedal.Sebab tu tak de muka aku kan.




6 comments:

Rebecca Saw said...

OMG!! nampak sedap sangat la!!

lunaticg said...

Tak pernah lagi rasa mee bandung muar original. Kat KL ni rasanya walau kuah pekat, kawan2 dari Johor kata tak sedap.

stormz said...

xpnh dtg kdai tu slame sy jd org muar.maybe kne try nxt time

hazman aka species1980 said...

Hurmmm... ko saje je buat aku nak terjah kedai MEE BANDUNG MUAR kat jalan nak ke skolah SAAS ...grrr....

akuzle ayu said...

hebat, bebs! insyaallah ader rejeki aku nak merasa neh..amin3!! ko org melaka rupernyer... dh rebiew ker Kenny's Place? tgk kt tv8 arituh mcm ohsem... teringin nk g... owner dier pelakon baba nyonya tuh...

Dinz said...

tumpang promote Muor Burger Bakar
http://www.facebook.com/muorburgerbakar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails