Friday, January 13, 2012

Première Screening Of 'Contraband' Film


Hi Korang,

Lama betul tak citer pasal movie screening kan? Yelah sejak pi Penang hari tuh mana aku ada masa nak pi screening. Terasa cam rugi gaklah coz banyak filem aku miss.


Bila Nuffnang open tiket untuk filem ‘Contraband’ ni, terus je aku apply kan. Mana tau ada rezeki dapat. Bukan 1 or 2 tiket aku dapat but 4 tiket ooo. Nak ajak sapo ni, ermm tak yah takut semua orang sibuk kan

Malam rabu tuh, ktorg pi kat Cathay Cineleisure The Curve tengok filem ni. Sampai dah lambat nasib baik, mintak tolong bro Jamar dengan Putra87 amikkan tiket. Lega sket rasanya, makan Mc D pun tak de tercekik sangat sebab nak cepat.


Orite, meh layan synopsis filem Contraband ni dulu ek:-

Chris Farraday (Wahlberg) long ago abandoned his life of crime, but after his brother-in-law, Andy (Caleb Landry Jones), botches a drug deal for his ruthless boss, Tim Briggs (Giovanni Ribisi), Chris is forced back into doing what he does best-running contraband-to settle Andy's debt. Chris is a legendary smuggler and quickly assembles a crew with the help of his best friend, Sebastian (Ben Foster), to head to Panama and return with millions in counterfeit bills. Things quickly fall apart and with only hours to reach the cash…. Jeng jeng jeng


Bagi aku :

First reason yang aku nak sangat pi tengok filem Contraband ni selain dari menang tiket wayang free ialah aku memang suker yang amat dengan Mark Wahlberg yang ensem ni. Majoriti semua filem dia berlakon aku tengok. Dia nie Nampak cool je bile deal dengan something. Bagi aku jalan citer mudah nak paham, boleh predict endingnya camne. Idea2 menyeludup ni memang hebat lah, yelah barang2 yang beso gajah pun diorg ni boleh bawak masuk. Semua yang tak di sangka2. Tapi kawan dia tu memanglah tak de hati perut langsung.

Citer pasal loyalty of friendship, kasih saying dalam family, kira oklah walaupun agak lembap sket pada mulanya. Biasalah semua citer cam tu, kalau nak action je baik tengok WWE or Muaythai.

Cam biasa Mr Big kasi 3/5 je coz dia yang kata citer ni lembap, padahal dia jeles tu coz aku suker nau dengan si Mark Wahlberg tuh. Khakahkahakha

Filem ni dah mula di tayangkan semalam kat pepanggung dalam Malaysia ni. Baik korang pi tengok at least ada jugak nak buat kan daripada duk lepak kat shopping complex tu ek.

CLP notes : Nak jadi menyeludup, kene belajar sains okeh. Pandai gunakan apa jua barang yang ado di sekeliling kito kan.

Pics : credit to google ( tapi nampak cam gambo tu pecah lah x cantik)

3 comments:

putra87­™ said...

npe x amik pic kt churp2 je?? xpcah pic dia.. :P

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Bestnyer..
Apply gak tapi takdok rezki..
Hehehehehe

Bella Enveeus said...

Haha.. Alamak Mr. Big jeles dgn Mark Wahlberg? Hehe.. Apa nak buat mmg body Mark Wahlberg bila topless tu adalah sedap mata memandang.. LOL! Tu yang minat tu kan? :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails