Friday, January 27, 2012

Supper @ Tip Top Ikan Bakar, JB

Hi Korang,

Kan aku dah cakap citer pasal aku pi outing ke JB tu tak abis lagi. Nah meh aku sambung lagi, now pasal supper kat Tip Top Ikan Bakar JB.

Nama je tip top but tip top ke makanannya?


Di sebabkan petang tuh, ktorg dah mentekedarah kacang pool Haji 2-3 mangkuk, so kira malas lah nak pi dinner. Tup-tup geng ktorg plak call, ajak lepak. Memula plan kat ke Senibong je pekena nasi lemak kukus then fikir balik malas plak. So ktorg lepak kat area Tepian Tebrau ni.


Walaupun dah dekat kul 11pm gitu, orang still ramai lagi makan-makan kat sini. Meja dan parking penuh, so kena lah tunggu sekejap sambil layan ada bebudak muda ni basking.

Dapat meja terus order tapi tak dapat nak rasa banyak coz kebanyakannya dah abis. Macam chili crab yang cicah roti lembut tuh, kupang sambal dan siput sambal kan.

Ni je yang ktorg order

Tahu Bakar

Pari Sambal Bakar

Otak-otak special

Cencaru Bakar

Udang Bakar

Ice Jelly

Lazat kan? Nak terkuar plak air liur aku bila buat entry ni.Terus jadi lapo dibuatnya.



Tengok budak comot nie makan, bukan main berselera lagi pedas ke tak semua dia bedal. Overall memang tip top lah makanan kat kedai ni. Rasa sambal tu yang unik sket. Service pun pantas, baru nak start borak dah sampai apa yang di order.

Kalau Korang nak singgah ke sini, senang je


Tip Top Ikan Bakar,
Tepian Tebrau, Medan Selera Sungai Chat
Jalan Mohd Amin

Direction : belakang Straits View Hotel dari Danga Bay sebelum padang bola Dataran Bandaraya, JB. Kalau dah nampak Dataran Bandaraya tu sebelah kiri korang, maknanya dah terlepas lah. Jalan nak ke English College.

Aku rasa sebab tu lah Singaporean suka makan kat sini time weekend. Harga berpatutan dan sedap rasanya.

CLP notes : Sapa orang JB tau lah kan, alah tempat bebudak EC dan SETA tunggu bas balik sekolah dulu time aku sekolah dulu. Memang famous gak tempat ni dulu.


5 comments:

KiD said...

terbaikkk lah... sotong bakar ada?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku tengok ni dah terliur. bila ntah nak sampai sini. berapa kali jer baru smpai jhr.

POSH76 said...

sedapnya tauhu bakar tu leh ler cuba kalu ke JB

hazman aka species1980 said...

otak-otak special tue menarik...tapi kat area kl takde jual camtu kan

Nadine said...

thanks for this entry cik lily! I baru nak pegi JB. bleh la singgah nanti :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails