Monday, January 30, 2012

Untuk Keselamatan Diri

Hi Korang,

Lepas kemas umah tadi tengah duk luruskan pinggang tup tup Mr Big suruh siap, dia ajak pi IOI Mall Puchong. Aku tanya nak beli apa? Dia jawab ada lah. Malas nak tanya banyak, aku ikut jelah. 

Rupanya dia nak ke Daiso. Cari bebarang untuk 'Black Pearl' dia lah kan. Nah korang tengok apa yang dia shopping ni

Reflection Shoulders Band
Function : Untuk pakai together dengan jaket bila time hujan. So nampaklah reflection kan dari jauh.

LED Safety Light
Function : Letak kat tepi lampu motor so bagi nampak lampu tuh time hujan

Reflection Sheet
Function : Tampal kat helmet. 

Microfiber Towel
Function : Letak kat motor je coz kain lama dah hilang kot.

Sesampai je umah, terus je dia pi begar motor dia kan. Pomen sana, tampal sini macam-macam lagi lah kan. Hah, semuanya untuk motor kesayangan dia tuh. Sekarang ni petang je asyik hujan. Dia takut kereta2 tak perasan kan bila dah hujan, kang berlanggar dah payah katanya. 

CLP notes : Nak beli mahal kan, so D.I.Y sendiri je. Bukan susah pun.




4 comments:

man yusoef said...

siap beli kain utk lap motor..biasa pakai kain buruk jek..haha

Myvitrd said...

Memang perlu benda2 ni semua.. sebab yang banayk kemalangan sekarang penunggang motor..

KiD said...

rasa macam nak beli motor lah..

hazman aka species1980 said...

safety acessories cenggitu mmg kena ada pada setiap penunggang motorsikal...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails