Thursday, January 19, 2012

Mee Hoon Bakso Power!

Hi Korang,

Last night ktorg had these mee hoon bakso kat umah aku lah. Abis tu ingat aku hari-hari makan luar ke, kopak lah cam ni kan.

Ntah kenapa petang semalam terajin nak makan ala-ala berkuah plak kan, so nak kuar tengah hujan lebat ting tong kat Bangi ni. Bukak freezer tengok apa yang boleh di masak then terus je create dish kan. Dah macam MasterChef plak kan 'Ujian Peti Misteri' plak. 


Alah masak mee hoon bakso ni kira senang gak lah, untuk kuah tu cam buat sup ayam but lebihkan lada putih dan lada hitam sket bagi yang kaki pedas. Cam Mr Big tak makan pedas so letak ikut rasa-rasa sesuai dengan tekak jelah kan.


Bebola daging tu plak, aku memang ada standby dalam freezer, kalau lapo-lapo goreng je. Kalau tak buat sendiri belum terrer lagi cam MasterChef Jejai dan K Ina kan, so guna yang frozen je. Settle masalah.

Kalau korang nak cuba mee hoon bakso ni, pi search kat google ye resipinya. Aku tak nak bagi resipi coz aku pun main campak-campak je. Tak sukat2 pun cuba rasa2 je ikut kesedapan tekak aku.

CLP notes : Orang cam aku ni memang kejenya masak simple2 je, janji sedap dah lah kan. 




4 comments:

MaryaYusof said...

Rasa nak mkn bakso lah...tp meatball takde.. buat meehun sup sudah...kekekek

syrupmasin said...

tertelan air liur..

CikLilyPutih said...

@marya
itulah. asalnya nk buat meehoon sup ternampak meatballs trus jadi bakso

CikLilyPutih said...

@syrupmasin
memang telan air liur la kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails