Monday, January 9, 2012

My Lunch at Organic Recipe Restaurant @ Bandar Utama

Hi Korang,

Hari tuh (dah 3 minggu kot) aku di ajak oleh Jq Lee (blogger jugak) ke Restoran Organic Recipe  ini untuk mencuba masakan yang berasaskan bahan organik. Ye memang pun segalanya organik kat situ termasuk kek tau.


Restoran ni terletak di Bandar Utama area. Terletak dalam satu apartment comel dan nampak agak terpencil but senang je nak pegi. Persekitarannya tenang dan pemandangannya hijau je aku tengok. Cozy sungguh kata orang kan.


Menu yang dihidangkan merupakan makanan yang menjadi kegemaran rakyat malaysia seperti segala jenis nasi, mee, mehoon goreng, makanan ala thai, western dan banyak lagi but kesemuanya mengunakan bahan organik. Tak caya korang leh klik kat entry aku sebelum ni. Leh tengok bebarang yang di pamerkan di bahagian dalam restoran ini.

Antara yang dihidangkan pada ktorg ialah

Buffet Salad. Memacam ada

Fruit Punch. Ada banyak buah dalam air ni

Sweet sour fish

Tomyam Vege Dalam Kelapa Muda

Stuffed Tau Foo

Squid Floss

Spicy Mushroom

Ni aku lupa, sedap gak. Cam hotdog

Dessert Fruit Pizza

Tiramisu Cake

Totally memang impress aku dibuatnya. Langsung tak perasan yang sebenarnya semua tu organik. Rasa cam biasa malah sedap dari biasa. Dari entree sampai ke dessert memang cukup sedap.

Harganya tak delah mahal sangat, rasanya cukup berbaloi dengan apa yang di tawarkan. Alah lebih 2-3 hengget je.

Korang pun kalau teringin nak cuba boleh lah datang ke Organic Recipe Restaurant ni


Organic Recipe Restaurant
B3-07-09, Casa Utama, Lorong Lebuh Bandar Utama PJU 6A, Petaling Jaya
Tel : 03-7729 0236

Sket kan aku makan coz banyaknya ratah je.

CLP notes : masa cuba tuh memang nak makan bawah but malu plak coz duduk dengan anak-anak dara yang comey, yang menjaga tatasusila so aku makan sket je lah kan. Rugi betul lah




6 comments:

POSH76 said...

bessnyer beb tengok menu tu...lain kali leh terai...

kakchik@ella said...

Semuanya organic? Wahhh .. menarik tu.

Dilakochan said...

Tgk gambar menyelerakan!
*droools*

sarah mohamad said...

Wahhh mengancam nyaaa tengok makanan. Tak tahu pulakk makanan pun ada jugak yg organik. HEHEHEH Ingatkan mekap je. Ada masa boleh try =P

hazman aka species1980 said...

Makanan organik bagus untuk kesihatan...tapi mesti agak mahal skit kan...

Wawa Tasliman said...

nampak tempting.. nak try lah nati.. tq info kak lily.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails