Tuesday, January 3, 2012

L'Oreal French Glamour With True Innovation Event

Hi Korang,

Aku dapat invitation untuk event glamour sakan ni dari L'Oreal Paris. Diorg ni memang suka sangat ajak aku ke event diorg alah riuhkan majlis katanya kan. Eh bukan aku sorang je lah, ada jugak blogger glamour yang lelain di ajak sekali, barulah riuh lagi kan. 

Bloggers yang Hot Dengan Ms Connie

Aku pun tak tau apa masalah aku ek, kalau pi memana event aku ni memang puntual jarang lambat kecuali kalau ada sebab je. Kalau record ni confirm aku dapat anugerah blogger puntual kan. Sesampai geng2 yang lain pun baru 2-3 kerat kan. So sementara tunggu yang lelain ktorg sapdek dulu lah.

Spagetti Udang yang sedap betul

Dessert pun ado jugak lah

Tengok menunya western cuisine. Walaupun pun simple je but aku tetap tambah 2 kali tau. Sedap sangat spagetti udang tuh. 


Once dah puas makan2 sambil bercamwhore, ktorg pun di jemput ke training room coz event dah nak start. So acara dimulakan dengan kata alu-aluan dari  Mr Mr. Ivan Franco the Marketing Director of L’oreal Paris  dengan sedikit ucapan dan tayangan beberapa  slide presentations tentang  sejarah penciptaan L’oreal.

Seterusnya ktorg pun di perkenalkan dengan beberapa produk terbaru keluaran L'Oreal Paris ni.

L'Oreal Perfect Clean Foaming Scrub

L'Oreal Youth Code Pre-Essence

L'Oreal Double Extension Curl Mascara

L'Oreal Roll'On True Match Foundation


Part ni yang best ni, ktorg di berikan sebakul product skincare yang mengikut keperluan kulit muka ktorg. Cam aku kan jenis oily skin so dapatlah product untuk kulit berminyak ni.

Apa lagi terus je ktorg cuba satu persatu segala mak neka product ni. 

Tengok aku tengah duk sapu foaming cleanser ni. Lembut je then ada biji2 halus cam scrub.

Perasan cantik bila dah sapu Base Magique. Memang lembut dan wangi plak tuh

Tengah dipakaikan mascara. Manja sungguh! 


Dah puas mencantikkan diri bagai, sebagai tanda penghargaan kat ktorg bloggers yang comel cute miut nie, ktorg di hadiahkan rantai dari L'Oreal Paris. Siap tulis You're Worth It. Hah! bangga kejap coz terasa begitu di hargai kan.


Inilah yang diorg bekalkan untuk ktorg. Hah macam tak percaya melambak-lambak. Rasanya tak sabar nak cuba semuanya. So nantikan review aku mengenai semua produk ni kan.

So thanks to Connie dan L'Oreal Paris team yang sudi menjemput aku blogger yang tak berapa glamour ni untuk jayakan event yang best ni.


credit : ada certain gambo cilok dari Madammondoq.com

11 comments:

hamzah ian said...

lelaki mahu cantik juga.. huhu

hamzah ian said...

lelaki mahu cantik juga.. huhu

sarah mohamad said...

Wahhh bestnyaaa. Berminat jugak kalau bab2 mekap2 nih HEHEHEHE

sarah mohamad said...

Wahhh bestnyaaa. Berminat jugak kalau bab2 mekap2 nih HEHEHEHE

MaryaYusof said...

Suke jgk Loreal ni especially lipstik & blusher die...nasib baik kat Lima ni ado... spaghetti udang tgk pun da tau sedap... wah, nak mkn lapo...

blog-tips-kurus said...

bila mereka nak jempot saye? hoho!

*same lo, oily skin.. :(

hazman aka species1980 said...

hurmm....barang loreal nie kalau aku guna ade side effect tak beb...

noor said...

i likeee

Em's Family said...

kerana diriku begitu berharga hehehe..

madammondoq said...

i pun review lagi produk ni kak.. huhu...

Dalila Hamid said...

bestkan dpt joint ... brg pun dpt free.. beruntung

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails